Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εξώδικο για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυρ/στών

Μέγαρα: 27-04-2012
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΠΡΟΣ


1) κ. Λουκά Παπαδήμο, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
2) κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
3) κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Υπουργό Οικονομικών, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
4) κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Υπουργό Εσωτερικών, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
5) κ. Δημήτρη Ρέππα, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
6) κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε


----------------------------------------------------------

Εκπροσωπούμε 5.400 εργαζόμενους πυροσβέστες, είτε πενταετούς θητείας είτε πυροσβέστες που εργάζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Χίλιοι εννιακόσιοι έξι (1906) συνάδελφοι μας εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επρόκειτο, όπως κάθε χρόνο, να προσληφθούν τουλάχιστον την 2η Μαΐου 2012 στο Πυροσβεστικό Σώμα βάσει του ΠΔ 124/2003, όπως τούτο τροποποιήθηκε με το ΠΔ 121/2007.
Για το λόγο αυτό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εκδίδει βάσει της παρ. 7 του άρθρου 3 του ΠΔ 124/2003 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους πράξη με την οποία καθορίζονται τόσο ο αριθμός των προσλαμβανόμενων όσο και η ημερομηνία πρόσληψής τους. Κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όμως, το Αρχηγείο ΠΣ δεν προέβη στην έκδοση της ανωτέρω διαταγής. Παρομοίως δεν έχει προβεί στην έκδοση διαταγής για τις ιατρικές εξετάσεις, που πρέπει να περάσουν οι συνάδελφοί μας.
Η κωλυσιεργία, αυτή του Αρχηγείου έχει ως αποτέλεσμα 1906 συνάδελφοί μας και οι οικογένειες τους να είναι στην κυριολεξία επί ξύλου κρεμάμενοι, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα προσληφθούν και πότε θα προσληφθούν. Ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου ότι θα προσληφθούν το μήνα Μάιο, όπως συμβαίνει κάθε έτος, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, με αποτέλεσμα να απολέσουν τις αποδοχές ενός μήνα.
Επίσης κινδυνεύουν να απολέσουν και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς δεν θα έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων. Και όλες αυτές οι επιζήμιες συνέπειες αφορούν σε εργαζομένους χαμηλόμισθους με πολυμελείς οικογένειες, η πλειοψηφία τους, και πολλά οικονομικά βάρη.
Το επιχείρημα δε του Αρχηγείου περί απαγόρευσης προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο δεν ευσταθεί, καθώς η παρ. 3 του Ν. 2190/1994 ορίζει ότι η απαγόρευση αυτή κάμπτεται σε έκτακτες ανάγκες και σε περίπτωση αντιμετώπισης πυρκαγιών. Καθημερινώς αντιμετωπίζεται μεγάλος αριθμός δασικών και αστικών πυρκαγιών και η έλλειψη προσωπικού κινδυνεύει να αποβεί επιζήμια για την ασφάλεια της χώρας μας.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της πρόσληψης των συναδέλφων μας θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προβλεφθεί και ρυθμιστεί πριν την προκήρυξη των εκλογών, όπως είχαμε επισημάνει επανειλημμένες φορές τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς προς την ηγεσία του Υπουργείου καθώς και μέσω επίκαιρης κοινοβουλευτικής επερώτησης στις 5-3-2012. Το γεγονός δε ότι το Αρχηγείο ΠΣ δεν είχε προβεί στην έκδοση των διαταγών πρόσληψης και ιατρικών εξετάσεων αποδεικνύει ότι η κωλυσιεργία πρόσληψης δεν οφείλεται στην επικείμενη εκλογική διαδικασία. Άλλωστε το 2004, όπου και πάλι είχαν διεξαχθεί εθνικές εκλογές, η πρόσληψη μας έλαβε κανονικά χώρα.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητάμε να αποκαταστήσετε άμεσα την αδικία που υφίστανται οι 1906 συνάδελφοί μας και οι οικογένειες τους, σε αντίθετη περίπτωση θα εντείνουμε τον αγώνα μας άμεσα με την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας και με πορείες διαμαρτυρίας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όποιους ανωτέρω αναφέρεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών. 
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΠΥΔ