Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

13χρόνια από τον άδικο χαμό 3 πυροσβεστών στα Καμένα Βούρλα

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο από τους συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους.
13 χρόνια έχουν περάσει από την τραγική εκείνη παραμονή πρωτομαγιάς. Οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στο τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο. Νεκροί ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς αφιέρωσε την σημερινή ημέρα στα παιδιά των αδικοχαμένων αφού η πολιτεία αντί να πράξει το καθήκον της και να αποκαταστήσει επαγγελματικά τα παιδιά τους το αρμόδιο υπουργείο αρνήται να υλοποιήσεις τους διορισμούς αν και τον τελευταίο χρόνο έγιναν πάνω από 8 χιλιάδες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό σώμα.

ΠΗΓΗ: LAMIASTAR