Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Π.Υ. Λαμίας - ΒΙΠΕ Λαμίας - Ασκηση 'Φωτιά σε δεξαμενή πετρελαίου με δυο εγκλωβισμένους'

Φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων κινητοποίησε πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 άνδρες στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης Λαμίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν από λάθος υπαλληλου όχημα ανεφοδιασμού προσέκρουσε στην δεξαμενή πετρελαίου με αποτέλεσμα την ανάφλεξη του καυσίμου αλλά και τον εγκλωβισμό δύο ατόμων.Πρόκειται φυσικά για το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις ΘΕΡΜΟΠΕΤΡΟΛ Χατζητσοπάνη.
Η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, απόλυτα οργανωμένη και χρειάσθηκαν λιγότερο από μισή ώρα για την αντιμετώπιση του συμβάντος και τον απεγκλωβισμό των τραυματιών που παρέλαβε ασθενοφόρο.
Την διεξαγωγή της άσκησης συντόνιζε ο Διοικητής των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Στερεάς Παναγιώτης Σκόνδρας αλλά και ο διοικητής της ΒΙΠΕ Στυλιανός Γεωργούσης. 

Η υπηρεσία της Πυροσβεστικής στην ΒΙΠΕ Λαμίας οφείλει να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση συμβάντων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες ως προς την φύση τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εγκατεστημένων στην περιοχή Γιώργο Γιαννίτση η σημερινή άσκηση επιβεβαιώνει το αίτημα επιχειρηματιών και εργαζομένων για την δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντός της Βιομηχανικής ζώνης.

ΠΗΓΗ: LAMIASTAR.GR