Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 180





Λάρισα, 7 Μαρτίου 2014




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ



Συνάδελφοι την πέμπτη 6-2-2014 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος με ψήφους 126 έναντι 127 .

Έγιναν οι έξεις τροποποιήσεις .

1. Πήραν παράταση οι πίνακες επιλαχόντων για άλλα δυο έτη.( τροπολογία Υπουργείου)

2. Πέρασε η υπερεργασία για έκτακτες ανάγκες χωρίς χρηματική αποζημίωση την οποία θα παίρνουμε σε ρεπό τον χειμώνα.( τροπολογία Υπουργείου )

3. Πέρασε ότι για υπηρεσιακούς και έκτακτους λόγους η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια μπορεί να γίνει και νωρίτερα και αποσαφηνίστηκε ότι σε περίπτωση σταδιακής απορρόφησης αυτή θα γίνει με την ημερομηνία αποφοίτησης και την σειρά αυτής .( τροπολογία Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, και Υπουργείου )

4. Δεν άλλαξε το όριο ηλικίας αλλά άλλαξε ο χρόνος που έπρεπε να είσαι 40 χρονών με λύκειο και έγινε αυτός της κατάθεσης των δικαιολογητικών του διαγωνισμού δηλαδή έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης και οι γεννηθείς το 1971 ( τροπολογία από την Ν.Δ.)

5. Δόθηκε η δυνατότητα να ενταχτούν τελευταίοι στους πίνακες επιλαχόντων όσοι Συνάδελφοι δεν είχαν κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( τροπολογία από την Ν.Δ.)

6. Με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί σύντομα εναρμονίζονται τα καθήκοντα των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό . Από την αιτιολογική έκθεση προκύπτουν πλήρη καθήκοντα. ( τροπολογία της Ν.Δ.)

7. Για τον χρόνο εργασίας και τις άδειες αυτές πλέων είναι ίδιες και όπως προκύπτουν από τον ΚΕΥΠΣ ( τροπολογία ΠΑΣΟΚ)

8. Τέλος με πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ το Υπουργείο πέρασε την απαράδεκτη τροπολογία που μας ξαναφτιάχνει πάλι εποχικούς και η ΓΣΕΕ πλέων θα κάνει κουμάντο ποιος εκπρόσωπος των Π.Π.Υ. θα συμμετέχει στο επιτελικό συμβούλιο. Απαράδεκτη ενέργεια που μας πάει χρόνια πίσω και καταστρατηγεί την έννοια του Επιτελικού Συμβουλίου.

Συνάδελφοι δεν πέρασαν οι προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν καλύπτονται με τα όρια για την μονιμοποίηση. Δεν πέρασε να μπορούν να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό και όσοι θα έχουν το λύκειο κατά την ημέρα μονιμοποίησης. Δεν πέρασε η άνοδος της ηλικίας μονιμοποίησης σύμφωνα με το συνταξιοδοτικό.
Σας πληροφορούμε πως και σε αυτά που πέρασαν και σε αυτά που δεν πέρασαν υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον σχεδόν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής αλλά αποδείχτηκε πως μόνο αυτό δεν φτάνει.
Αξιολογούμε τα αποτελέσματα της ψήφισης του νομοσχεδίου χωρίς να το χαρακτηρίζουμε ούτε επιτυχία αλλά ούτε και αποτυχία και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε το νέο πλέων διεκδικητικό πλαίσιο ώστε και διορθώσεις να γίνουν αλλά και ότι δεν πέρασε να περάσει.
Ευχαριστούμε όλους τους Συναδέλφους που βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο έστω κι αν ήταν εκτός Βουλής. Η συμμετοχή τους σε ότι καλό πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη.
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση μας .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868