Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ
 
 
Συνάδελφοι την πέμπτη 27/2/2014 τελείωσε η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για την αναδιοργάνωση του Π.Σ.
Τώρα πλέον το νομοσχέδιο οδεύει προς την ολομέλεια της Βουλής. Πρώτη συζήτηση την τετάρτη 5 Μαρτίου και δεύτερη και τελική την πέμπτη 6 Μαρτίου .
Την παρασκευή στις 28/2/2014 κατατέθηκαν τροπολογίες από όσα κόμματα πρόλαβαν διότι η βιασύνη της κυβέρνησης ήταν τέτοια που δεν έδωσε στην ουσία σε κανέναν πλην αυτής το δικαίωμα για κατάθεση τροπολογιών . Η κατάθεση τροπολογιών συνάδελφοι χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την συζήτηση στην ολομέλεια να κατατεθεί για να είναι έγκυρη.
Όπως καταλαβαίνετε δεν δόθηκε το περιθώριο ούτε καν να αξιολογηθούν οι αλλαγές που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής η οποία τελείωσε στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 27/2/2104 και την Παρασκευή 28/2/2014 το πρωί έπρεπε να κατατεθούν οι τροπολογίες .
Από όσο γνωρίζουμε τα μόνα κόμματα που πρόλαβαν ήταν αυτά της κυβέρνησης αφού ίσος ήταν και τα μοναδικά που το γνώριζαν.
Η όμορφη μάσκα της ομογενοποιήσης μια λέξη που ακούγετε πολύ όμορφα έπεσε.
Το Υπουργείο όλες αυτές τις ημέρες έβαζε μικρά εμπόδια ώστε να ασχολούμαστε με αυτά και να χάνουμε την ουσία. Τα αποτελέσματα που κάποιοι συνάδελφοι έδειξαν να τα πανηγυρίζουν δεν λύνουν κανένα πρόβλημα των Πενταετών.
Η Ομογενοποιήση μπορεί να γίνει μόνο εάν περάσουν οι εξής προτάσεις .
 
ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.


Στην 8η παράγραφο του ν.3938/2011 άρθρο 15 πρέπει  το όριο ηλικίας που είναι τώρα το 40 ετών και να ανέβει προς τα πάνω σύμφωνα με την κατάληψη από όριο ηλικίας του βαθμού που αναφέρετε στον << κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών συντάξεων >>. Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία για το συνταξιοδοτικό των Πυροσβεστών το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι πλέον το 60ο . Από αυτό συνεπάγεται πως οι μόνιμοι συνάδελφοι μέχρι τα 60 χρόνια τους θα είναι στο Σώμα. Εφόσον λοιπόν και οι Πενταετείς που θα ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό μπορούν με τα παραπάνω που αναφέραμε να συνταξιοδοτηθούν στα 60 τους χρόνια ποιος ο λόγο να μην ανέβει το όριο των 40 χρόνων.  
            Επίσης στην παρ.8 αναφέρει ότι μονιμοποιούνται όσοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους ως Πενταετείς Πυροσβέστες είναι απόφοιτοι λυκείου .Η μονιμοποίηση να περιλαμβάνει όσους θα έχουν απολυτήριο και όχι όσους είχαν.
Επίσης μετά το β΄ εδάφιο της παρ.8 που αναφέρετε στην περίπτωση ποιο γρήγορης μονιμοποίησης των Πενταετών θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για το σύνολο μονιμοποίησης όσων έχουν τα κριτήρια μια και έξω ή εάν αυτή  θα γίνει και σταδιακά. Σε περίπτωση σταδιακής μονιμοποίησης, η απορρόφηση να γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία και σειρά αποφοίτησης τους ( επετηρίδα ).
Τέλος θα πρέπει αφού συνυπολογιστούν όλα τα παραπάνω για τους συναδέλφους που δεν θα μονιμοποιηθούν, να τους δοθούν προσωποπαγής θέσεις μέχρι την συνταξιοδότηση τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ,όπως δόθηκαν και το 1998 στους Δασικούς υπαλλήλους που τότε μεταφέρθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανείς Πενταετής  που να μην θέλει και να μην ασπάζεται όλα τα παραπάνω.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με όλους τους Βουλευτές των Νομών τους τώρα που λόγο της καθαρής Δευτέρας είναι όλοι εκεί και να τους εξηγήσουν και να τους ζητήσουν την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων  για ομογενοποιήση του προσωπικού .
Καλούμε όλα τα συναδελφικά blog να αναμεταδώσουν και να στηρίξουν το παρόν μήνυμα προς όλους καθώς και όλα  συναδελφικά σωματεία είτε πρωτοβάθμια είτε δευτεροβάθμια εφόσον συμφωνούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και με κοινή γραμμή να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με τον τρόπο που όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά.
Μας ενώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Πίσω από όλα αυτά τα ωραία λόγια μέσα και έξω από την Βουλή για μια ακόμα φορά είμαστε μόνοι μας .
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αποδείξουμε πως η λέξη ομογενοποιήση δεν θα είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα αλλά η πραγματική και ουσιαστική λύση για την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος .
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε τα σχέδια κάποιον που πρώτα σπέρνουν την ίωση  για την αρρώστια του Πενταετή με απώτερο στόχο  στην συνέχεια τον θάνατο του.
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
                        Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868