Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Συνάντηση ΕΠΠΥΕ με Γ.Γ.Π.Π. και Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Στερεάς, παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στρατηγού, Σωτήριου Γεωργακόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην περιοχή και αρμόδιους φορείς.
Η σύσκεψη φιλοξενήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Στάικου τον οποίον πλαισίωναν οι Ηλίας Σανιδάς και Βαγγέλης Ψαθάς. Στο τραπέζι του σχεδιασμού μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή του Π.Σ., Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Λέκκα και το Διοικητή της Π.Υ. Λαμίας, Πύραρχο Νικόλαο Ντίτσα κάθισαν και η γενική γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Στερεάς, Πόπη Γερακούδη και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς.
«Προσπαθούμε για το σχεδιασμό των ενεργειών μας ώστε το καλοκαίρι να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα…», δήλωσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αναφέροντας και το σημαντικό ρόλο των περιφερειακών υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας που με την εμπειρία τους πιστεύει «ότι αυτό το καλοκαίρι θα πάμε πολύ καλά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν κλείνει υπηρεσία…

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που όμως έδωσε και την είδηση ότι καμιά υπηρεσία ή γραφείο δεν κλείνει «…τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο τα κλιμάκια, οι πυροσβεστικοί σταθμοί, Α’, Β’ τάξης θα παραμείνουν ως έχουν για κάποια αλλαγή θα πρέπει να προηγηθεί μια πάρα πολύ σοβαρή μελέτη που θα λαμβάνει υπόψη της πολλούς περισσότερους παράγοντες από αυτούς που έλαβε η προηγούμενη. Κατά συνέπεια επί του παρόντος δεν κλείνει καμία υπηρεσία».

Εκτός όμως από τις «μπηχτές» του κ. Γεωργιάδη, είχαμε και από τον κ. Στάικο για τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο που πέρασε προχθές από τη Λαμία, χωρίς να επισκεφθεί την Περιφέρεια. «..Ευτυχώς που ο κ. Γενικός ήρθε και μας είδε γιατί ο γενικός δημοσίων έργων δε μας έκανε την τιμή να μας δει παρόλο που υπάρχουν έργα εθνικής σημασίας στο δικό μας δίκτυο, φαντάζομαι θα ενημερωθούμε δια αλληλογραφίας…», ήταν το σχόλιο του για να ενημερώσει ότι θα δώσουν στους επικεφαλής «…ένα υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον ορεινό όγκο και το δευτερεύοντα οδικό άξονα που είναι πάρα πολύ μεγάλος και μας ήρθε με τον Καλλικράτη χωρίς όμως λεφτά για να το αντιμετωπίσουμε». Ο κ. Στάικος έκανε επίσης λόγο για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη γενική γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης «για τις μάχες που δώσαμε μαζί σε πυρκαγιές και πλημμύρες». Το τελευταίο άλλωστε θέμα των πλημμυρών ήταν εξίσου επίκαιρο σε όλες τις συναντήσεις του Δημάρχου, Γιώργου Κοτρωνιά με όσους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης είδε τις τελευταίες ημέρες. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με την διοικητική και αιρετή περιφέρεια, ωστόσο αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων που έρχονται για την πολιτική προστασία επιμένοντας στο έγκαιρο της υπόθεσης, καθώς «…για το ύψος σε τέτοιον καιρό δεν μπορούμε να μιλήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της σύσκεψης τον αρχηγό συνάντησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που διεκδικούν την αναβάθμιση τους με την ένταξη τους στο μισθολόγιο των πυροσβεστών. Την Ένωση, που αριθμεί 4000 μέλη, εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννολόπουλος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας, Παναγιώτης Διαμαντής.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://efthia.gr