Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 84
Λάρισα,     16  Μαρτίου 2013                                  
                                                                                                                                                                                                                                            
                                                      ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΘΕΜΑ: « ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ  ».

Τον τελευταίο καιρό πολλά μέλη μας  , μας μεταφέρουν το μήνυμα ότι δέχονται παρενοχλήσεις από το ψευτοπροεδρειο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
Θα σας εξηγήσουμε κάποια πράγματα ώστε να γνωρίζετε .
1. Η   Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. είναι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που μπορεί μέχρι και σήμερα να εγγράφει αποκλειστικά και μόνο πρωτοβάθμια Σωματεία που περιλαμβάνουν στην δύναμη τους αποκλείστηκα και μόνο Συμβασιούχους Πυροσβέστες ( εποχικούς ) ιδιωτικού δικαίου.
Άρα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εγγράψει φυσικά μέλη δηλαδή Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
2. Σύμφωνα με το καταστατικό της όταν κάποιος χάσει την ιδιότητα του Συμβασιούχου Πυροσβέστη αυτομάτως αποβάλλεται από αυτή. Άρα οι μόνοι νόμιμοι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. είναι οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και σε καμιά περίπτωση οι Πενταετείς Πυροσβέστες. Το γιατί οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες δεν αναλαμβάνουν την διοίκηση της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. αυτό δεν το γνωρίζουμε αλλά δεν είναι και δική μας δουλειά.
3. Για να μπορούσαν οι Π.Π.Υ. μέσω των Σωματείων τους να είναι εγγεγραμμένοι έπρεπε βάση του δικού της καταστατικού να κάνουν Συνέδριο πριν αλλάξουν την ιδιότητα τους ( 10/2/2012 ) από Συμβασιούχοι σε Π.Π.Υ. και να πάρουν απόφαση τροποποίησης του καταστατικού τους ώστε να μπορούν να γράφονται και Π.Π.Υ.  Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως. Έτσι σήμερα όσα Συνέδρια και να κάνουν από την στιγμή που συμμετέχουν σε αυτά Π.Π.Υ. δεν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμα. Όποια διποτε τροποποίηση ακόμα και αν περάσει από Πρωτοδικείο δεν μπορεί να είναι ισχυρή διότι εάν βρεθεί έστω και ένας να την προσβάλει τότε και αυτό παύει να υπάρχει.
4. Εφόσον αυτή διοικείται από Π.Π.Υ. και μάλιστα αποκλείστηκα και μόνο τίθεται και θέμα διαχείρισης των 300.000 ευρώ του ταμείου << αλληλοβοηθείας  >>
5. Όσα από τα πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν κάνει αλλαγές στα καταστατικά τους νόμιμα και μπορούν να εγγράφουν σε αυτά και Συμβασιούχους αλλά και Π.Π.Υ. δεν μπορούν να είναι μέλη της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. για τον απλούστατο λογο ότι αυτή είναι μόνο για Συμβασιούχους .
6. Όσων αφορά την επικαλούμενη εκπροσώπηση τους  από την Γ.Σ.Ε.Ε. ούτε αυτή μπορεί να υφίσταται για τον απλό λογο ότι οι Π.Π.Υ. είναι δημοσίου δικαίου ένστολοι , φέρουν βαθμό , δεν έχουν υπογράψει καμία σύμβαση εργασίας αλλά έχουν ορκιστεί επί πενταετή θητεία . Έχετε   δει κάποιων άλλον κλάδο συνάδελφοι με τα ίδια χαρακτηριστικά να είναι γραμμένος στην Γ.Σ.Ε.Ε.;
Στο ερώτημα σας γιατί δεν πάνε στην ΑΔΕΔΥ αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί εκεί είδη υπάρχει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  και δυο δευτεροβάθμια όργανα στον ίδιο κλάδο δεν μπορούν να υπάρχουν .

Εάν υπάρχουν κάποιοι Π.Π.Υ. που δεν μπορούν να καταλάβουν όλα τα παραπάνω δεν ευθυνόμαστε εμείς. Μπορούν να πάνε να ρωτήσουν έναν δικό τους δικηγόρο ώστε να σιγουρευτούν. Ας ρωτήσουν και τον νομικό σύμβουλο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. τον Κύριο Νικολουτσοπουλο για να πάρουν και μια δεύτερη άποψη. Πάντως ο Κύριος Νικολουτσοπουλος φρόντισε να πάρει απόφαση περί στήριξης του γραφείου του και πληρωμή των χρημάτων του που διεκδικεί από τους Π.Π.Υ. στις 11/1/2012 πριν αλλάξουμε την ιδιότητα μας .
Εμείς σαν Πανελλαδική Ένωση Πενταετών προτείνουμε στους Συμβασιούχους να εγγραφούν στην Π.ΟΣΠΥΔ. και οι Π.Π.Υ. να εγγραφούν στην Ένωση μας ώστε και οι δυο κλάδοι μέσα από την συνεργασία τους να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τους δυο.

Επειδή οι λασπολόγοι φωστήρες έχουν μάθει να ζουν μέσα στο ψέμα και διαδίδουν πως η ένωση δεν έχει κάνει εκλογές σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο από το Πρωτοδικείο που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως και ψεύτες είναι και από τις πολλές κολοτουμπες μάλλον μοιάζουν με ανεμιστήρες.

Τέλος τους καλούμε και αυτούς να εγγραφούν στην Ένωση μας ώστε να σταματήσει η διάσπαση των Π.Π.Υ. που μόνοι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ίδιοι και κανένας άλλος .

   
                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868