Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΓΩ ΔΕ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΩΝΤΕ


 Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο στο site της ΠΟΣΠΥΔ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΩ, εγώ το παραθέτω, το σχολιάζω και γράφω το σκεπτικό μου, σύμφωνα με τα όσα ξέρω, διαβάζω και βλέπω.


Ενημέρωση μελών


Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
Με αφορμή πρόσφατες παρεμβάσεις σε μέλη μας από τους διασπαστές, σας γνωρίζουμε, για αποκατάσταση της αλήθειας, τα εξής:
  1. Η αίτηση τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) έχει συζητηθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η σχετική δημοσίευση της απόφασης. (Εδώ και πάνω από ένα χρόνο μας λέτε ότι το έχετε αλλάξει ήδη, τι γίνετε τελικά, το αλλάξατε, το αλλάζετε ή θα το αλλάξετε; Το σίγουρο είναι πάντως ότι ΔΕΝ υπάρχει, ενώ της Ένωσης έχει αναρτηθεί και βρήσκετε εδώ www.eppye.com  κάπου δεξιά έχει ένα εικονίδιο που γράφει ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.Π.Π.Υ.Ε)
  2.  Στο συνέδριό μας, όπου συμμετείχαν 32 από τα 35 συνολικά Σωματεία-μέλη μας, παρευρέθηκε ο τότε Κλαδάρχης κ. Κανελλόπουλος. Επιπλέον, η Ομοσπονδία έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα και παλαιότερα άπειρες επαφές με πολιτικά πρόσωπα και τη φυσική ηγεσία, όπως αποδεικνύεται και από τις ενημερώσεις μελών που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο (βλέπετε συνημμένη την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28/22.01.2013). (Αυτό το έγγραφο λέει απλά αυτούς, που ΑΠΛΑ ήρθανε στο συνέδριο, φυσικά δεν υπήρχε κανένας αρχηγός, υπαρχηγός κτλ κτλ. Και ποιές εννοείτε "άπειρες επαφές με πολιτικά πρόσωπα και τη φυσική ηγεσία" όταν στίς Αξιότιμε κ. Αρχηγέ περιμένουμε άμεσες ενέργειές σας. Ευελπιστούμε να μην πάει και αυτό το έγγραφο «υπηρεσιακά» στα συρτάρια.);
  3. Όλως ενδεικτικώς σας γνωστοποιούμε: i) ο Γενικός Γραμματέας του ΠΡΟ.ΠΟ απέστειλε στις 18/01 έγγραφο με το οποίο χαιρετίζει το συνέδριο μας αναφέροντας μάλιστα «τις δυνατότητες αξιοποίησης ιδιαίτερα των Π.Π.Υ. και των συμβασιούχων πυροσβεστών» (συνημμένο 2) ii) Το Α.Π.Σ. απέστειλε στην Ομοσπονδία τα υπ’ αρ. πρωτ. 74203 Φ105.6/04.01.2013 και 1082 Φ109.1/12.12.2012 έγγραφα αναφορικά με τους όρους εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (συνημμένο) iii) Ο Αρχηγός του Π.Σ. κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγίας Π.Σ., στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην εορτή του πυροσβεστικού σώματος καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις iv) Μόλις προχτές και συγκεκριμένα στις 22/02/2013 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και κατάθεσε ως μάρτυρας στη δίκη μονιμοποίησης επτά (7) συναδέλφων από Κοζάνη, ΠΠΥ (άνω και κάτω των 40 ετών) και συμβασιούχων. ( Για το i, ii, iii, είναι τυπικά μη τρελένεσε κίολας, ή νομίζεις ότι χωρίς εσένα δε θα το κάνανε, εκτός κι αν θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι η τρομερή δουλειά ενός συνδικαληστή. Για το iv, ακόμα τώρα έγινε δικαστήριο και αναφέρωμε για τους ΠΠΥ, αλλά την αμοιβή τη ζητούσανε οι δικηγόροι πριν ακόμα γίνει το δικαστήριο; (δεν ξέρω αν έχει γίνει άλλο πριν). Δικαστήριο για μονιμοποίηση, μα καλά δεν είναι μόνιμοι; Αφού οι δικηγόροι λένε "είστε μόνιμοι πληρώστε μας". Επίσης, άκουσα, δε ξέρω, ότι είσαι και μάρτυρας κατά συναδέρφων και υπέρ δικηγόρων, είναι αλήθεια αυτό;
  4. Από την άλλη πλευρά οι διασπαστές βρίσκονται με προσωρινή διοίκηση από τις 21/06/2012 (συνημμένο 5) και δεν έχουν προχωρήσει σε εκλογές. Από τα 21 δε ιδρυτικά τους μέλη είναι άραγε κανένας άνω των 40 ετών και με Δημοτικό; (Οι εκλογές έχουνε γίνει, οι κανονικές μιλάμε πάντα, στις 30-9-2012, με δικαστικό αντιπρόσωπο κτλ κτλ, εδώ υπάρχουνε ΤΩΡΙΝΑ μέλη που είναι άνω των 40 και είναι ΚΑΙ στο Δ.Σ. πόσο μάλλον και απλά μέλη άνω των 40 και οποιασδήποτε μόρφωσης)
  5. Και πώς να κάνουν εκλογές όταν στο καταστατικό τους αναγράφεται ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή εκλογών με επιστολική ψήφο, κάτι που είναι παντελώς παράνομο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 1264/1982.(Μάλλον δε ξέρεις να διαβάζεις νόμους, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά αφού σε χαλάει η επιστολική ψήφος, ρώτα και την ΕΑΠΣ, έχω την εντύπωση ότι κι εκεί έτσι ψηφίζουνε. Άσε που προτιμώ να ψηφίζω με επιστολή, παρά σε κάλπη που γυρολογάει σε διάφορες περιοχές επί πολλές μέρες χωρίς συνοδεία για διασφάλιση της νομιμότητας και φυσικά χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο, ξέρουνε πολλοί τι εννοώ)
  6. Πολλά από τα μέλη τους, μάλιστα, είναι εγγεγραμμένα σε δύο σωματεία. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 1264/1982 δεν επιτρέπεται η εγγραφή σε δύο σωματεία ταυτόχρονα. Τούτο αναφέρεται και στο υπ’ αρ. πρωτ. 1293/29-11-2012 έγγραφο της ΓΣΕΕ (συνημμένο 6). (Μάλλον ξέχασες να πεις στην ΓΣΕΕ, ότι οι ΠΠΥ είναι πλέον δημοσίου δικαίου και όχι ιδιωτικού, άρα αυτομάτος ανήκουνε στην ΑΔΕΔΥ, όπως επίσης ξέχασες να πείς στη ΓΣΕΕ ότι το καταστατικό σου γράφει: 2ον) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΠΥΔ 

                                                          'Αρθρο 24 παράγραφος 5  

    Κάθε μέλος της διοίκησης θεωρείτε οτι παραιτήθηκε και αντικαθίσταται από αναπληρωματικό α) αν υποβάλει παραίτηση β) αν απουσιάζει αδικαιολογήτος σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις εκτός αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή ασθένειας γ) αν πάψει να είναι συμβασιούχος εργαζόμενος πυρόσβεσης διάσωσης, άρα πως είμαστε εγγεγραμένοι σε δύο σωματεία, όταν το ίδιο σου το καταστατικό με αποβάλει-διαγράφει με το γ) ;
  7. Για το λόγο αυτό εξάλλου το Α.Π.Σ. με το υπ’ αριθμ. 33064 οικ. Φ.109.1/16.10.2012 έγγραφό (συνημμένο 7) ζήτησε από τους διασπαστές να του αποστείλουν:
    α) Κατάσταση εγγεγραμμένων μελών.
    β) Πρακτικά εκλογών.
    γ) Κατάσταση ψηφισάντων.
    δ) Και σε περίπτωση που ψηφίστηκε παράλληλη συνδικαλιστική ιδιότητα, ενημέρωσή τους. (Για να δούμε, οι παράνομοι, οι κακοί διασπαστές, θα κάνουνε συνδικαληστική παρακράτηση; Θα το δούμε στα χαρτάκια μισθοδοσίας. Αν γίνει όμως, τι γίνετε; Σημαίνει κάτι; Ότι το αρχηγείο είναι πλήρως καλυμένο μήπως; Εσύ ακόμα ζείς στις 16-10-2012 έγγραφο;)
  8. Απ’ ότι δε πρόσφατα μάθαμε, προσκόμισαν μόνο την κατάσταση εγγεγραμμένων μελών με 350 περίπου μέλη, δηλ. το 10% των Π.Π.Υ. ή περίπου το 7% του συνόλου των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων. Μα απ’ όσο θυμόμαστε τα δύο σωματεία των διασπαστών ήταν συνολικά περί τα 600 άτομα. Γιατί λοιπόν το σύνολο των συναδέλφων σας έχει γυρίσει την πλάτη; Μήπως επειδή σας έζησαν και σας ξέρουν; (Πρόσφατα εννοείς πριν δύο μήνες.... Κοίτα, αν φανταστείς ότι η Ένωση έχει ζωή 5 μήνες και έχει ήδη 350 μέλη στα ΜΈΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ,δηλαδή στους 3 1/2 μήνες ε, δεν είναι και άσχημα, όπως επίσης δε θα στέλνει κάθε μέρα τις καινούριες εγγραφές στο Αρχηγείο, θα μαζεύοντε και θα τα στέλνει κάθε 2-3 μήνες, σου λέω, δηλαδή, ότι είναι πολλοί παραπάνω από 350)
Συνάδελφοι,
Την εμπιστοσύνη, την ενότητα, την αλληλεγγύη την έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια της κοινής πορείας μας μέσα από τους αγώνες.(Αρχίζω και δακρύζω.... πάψε!!!!)
Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία - μέλη μας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στους διασπαστές και να μην ασχοληθούν περαιτέρω μαζί τους.(Εκτός από σένα και την Άρτα δεν είδα κανέναν να ασχολείτε με την Ένωση, τι τους μπλέκεις όλους;)
Τέλος, καλούμε το Α.Π.Σ. και τα αρμόδια τμήματα του να ζητήσουν από όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στο Π.Σ. τα σχετικά έγγραφα νομιμοποίησης τους (κατάσταση εγγεγραμμένων μελών, πρακτικά εκλογών, κατάσταση ψηφισάντων, πιστοποιητικό περί μη προσβολής αρχαιρεσιών), ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία. (Τώρα το θυμήθηκες; Πριν δε σε βόλευε; Ή τώρα κάτι έγινε και προσπαθείς να  παραπλανήσεις;)

   Υ.Γ. Με τα κόκκινα γράμματα είναι τα δικά μου σχόλια

   Υ.Γ.1 Εδώ, http://www.eppye.com/2012/10/blog-post_4.html , υπάρχει και ειδικότερα στο γ), το ποιός είναι διασπαστής και ποιός όχι