Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Νέος Διοικητής στην 7η ΕΜΑΚ ο Επιπυραγός Ανδρέας Μωράτης

Από σήμερα 1η Μαρτίου νέος Διοικητής στην 7η ΕΜΑΚ Λαμίας ορίσθηκε με Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Επιπυραγός Ανδρέας Μωράτης.

Ποιος είναι ο νέος Διοικητής

Ο Επιπυραγός Ανδρέας Μωράτης του Στεφάνου , κατάγεται από την Στυλίδα Φθιώτιδος , γεννήθηκε στην Λαμία το 1965 , είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά .

Εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος το 1991 και έχει 22ετή Υπηρεσία.

Εισήχθη στην Πυροσβεστική Ακαδημία (Σχολή Ανθυποπυραγών ) μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων και αποφοίτησε 2ος από την Σχολή Αξιωματικών το 1999.

Μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Αξιωματικών του Π.Σ. τοποθετήθηκε για δύο περίπου χρόνια , ως Προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης Ευβοίας.

Το έτος 2001 μετατέθηκε στην 2η Ε.Μ.Α.Κ. (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ) με έδρα το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης όπου και υπηρέτησε μέχρι και το καλοκαίρι του 2006.

Το καλοκαίρι του 2006 μετατέθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυλίδος όπου υπηρέτησε για ένα περίπου χρόνο ως Προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυλίδος. Τον χειμώνα του 2007 τοποθετήθηκε στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ) με έδρα την Λαμία όπου και υπηρέτησε μέχρι και το φθινόπωρο του 2010.

Το φθινόπωρο του 2010 τοποθετήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, όπου και υπηρέτησε μέχρι σήμερα.

Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα συμβάντων κάθε είδους όπως , μεγάλες αστικές και δασικές πυρκαγιές , διασώσεις από καταστροφές (σεισμός Αθήνας 1999, καταρρεύσεις κτιρίων Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη κ.λ.π) , τροχαία ατυχήματα (Γέφυρα Αλιάκμονα κ.λ.π) , αντιμετώπιση χημικών ατυχημάτων (διαρροές αμμωνίας , συμβάντα Άνθρακα στην Θεσσαλονίκη κ.λ.π), Αντιμετώπιση διαρροής προπανίου στην Αρκίτσα Φθιώτιδος, ορειβατικές διασώσεις (Όλυμπος , Βαρδούσια όρη, όρος Μπέλες, όρος Καιμακτσαλάν, κ.λ.π.) , πλημμύρες μεγάλης έκτασης (Έβρος) , διασώσεις ανθρώπων και ζώων από πηγάδια, αναζητήσεις και εντοπισμούς ατόμων , κ.α.

Έχει διατελέσει Εκπαιδευτής σε θέματα Διάσωσης – Πυρόσβεσης μέσω των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς « Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους », που αφορά την εκπαίδευση πολιτών διαφόρων γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας ενώ παρουσιάζει σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα τόσο με την ενημέρωση μαθητών σχολείων όσο γονέων και εκπαιδευτικών μέσα από το πρόγραμμα « Εβδομάδα Ασφαλείας ».

Ο Επιπυραγός Ανδρέας Μωράτης του Στεφάνου έχει εκπαιδευθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γαλλία το 2002 , σε αντικείμενα που αφορούν Ειδικές Διασώσεις – Διασώσεις από σεισμούς – Αντιμετώπιση Καταστροφών – Διαχείριση και Οργάνωση σε τόπους Καταστροφών.

Έχει περάσει Ειδικά σεμινάρια Διαχείρισης Κρίσεων από φυσικές καταστροφές και Δασοπυρόσβεσης και έχει εκπαιδευθεί σε θέματα Αντιμετώπισης Δασικών πυρκαγιών και αντιμετώπιση πυρκαγιών από Ειδικές μονάδες Πεζοπόρων τμημάτων, από Ειδικούς της Αμερικανικής και Καναδικής Υπηρεσίας Δασοπυρόσβεσης το 2003 και στην Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων από Ολλανδούς Εκπαιδευτές – Ειδικούς στην Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων.

Έχει εκπαιδευθεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και το 2005 πέρασε το ειδικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στην Θεσσαλονίκη με θέμα την «Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής ». Τα έτη 2008 και 2009 εκπαιδεύθηκε στην αντιμετώπιση μεγάλων Βιομηχανικών ατυχημάτων, στην αντιμετώπιση χημικών συμβάντων και στην διαχείριση αυτών, ενώ τον χειμώνα του 2009 εκπαιδεύθηκε στον Όλυμπο σε συνθήκες υψηλού ψύχους στο ΚΕΟΑΧ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ορειβατικού Αγώνα Χιονοδρόμων) των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού σε Ειδικές Διασωστικές επιχειρήσεις σε χιονοσκεπείς περιοχές καθώς επίσης και το 2006 στην Ρεντίνα (Ειδικές Δυνάμεις) σε αναρριχήσεις , χρήση σχοινιών και ορειβατικού εξοπλισμού.


Πέρα των ανωτέρω έχει λάβει και άλλες πολλές εκπαιδεύσεις σε διάφορα άλλα αντικείμενα.

Έχει τιμηθεί με υλικές αμοιβές και Επαίνους από την Υπηρεσία.

Κατά διαστήματα αρθρογραφεί και στο περιοδικό « Πυροσβεστική Επιθεώρηση » του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Σ.Δ. Συγχαρητήρια Σιδερένιος και εις ανώτερα κύριε Διοικητά!