Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Π.Σ.


Σχολιασμός συνάδελφου λίγο αγανακτισμένου αλλά και προβληματισμένου, μας το έστειλε και το ανεβάζουμε .Τελικά εκεί κάτω εκτός από όμορφες παραλίες υπάρχει και προβληματισμός.

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ Π.Π.Υ..

 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης Η καθιέρωση του θεσμού του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης με επικουρικά καθήκοντα σε σχέση με το Πυροσβεστικό προσωπικό, με μειωμένες εργασιακές δυνατότητες τριχοτόμησε το δυναμικό του Π.Σ. επιφέροντας δυσεπίλυτα προβλήματα στον πυροσβεστικό οργανισμό. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να τύχει άμεσων και ριζικών λύσεων που να διασφαλίσει και το αξιόμαχο του οργανισμού και δίκαιο εργασιακά για τους Π.Π.Υ. Η πρωτοβουλία που θα πρέπει να ληφθεί πρέπει να κινηθεί στους παρακάτω άξονες: Όσοι από τους Π.Π.Υ. είναι μέχρι 35 ετών και έχουν όλα τα τυπικά προσόντα πρόσληψης στο Π.Σ. να μετατραπούν οι θέσεις τους σε Πυροσβέστες Γ.Υ. να εισαχθούν στην Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών και να ενταχθούν πλήρως ως πυροσβεστικό προσωπικό, με τα ίδια ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Οι υπόλοιποι από τους Π.Π.Υ. μετά την ολοκλήρωση της 5ετους σύμβασης, κατόπιν της αξιολόγησης που επιτάσσει ο νόμος, να ενταχθούν στο πυροσβεστικό προσωπικό, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για συνοριακούς-ειδικούς της ΕΛΑΣ, με προσωποπαγείς θέσεις που θα καταργούνται μετά την συνταξιοδότησή τους και θα μετατρέπονται αυτομάτως σε κενή θέση Πυροσβέστη Γ.Υ.
 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΌΣ ΤΗΣ ΠΡΌΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Α.Π.Σ ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ Π.Π.Υ.

1.Οι Π.Π.Υ. είναι οι μόνοι που μπορούν να επικαλεστούν στο σύνολο τους ότι μπήκαν στο Π.Σ. επειδή το ήθελαν οι ίδιοι και όχι και όχι κάποιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι.
2.Την επικουρικότητα στον νόμο των Π.Π.Υ. την φόρτωσαν οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στην δημιουργία του Νόμου των Π.Π.Υ. και όχι οι Π.Π.Υ. Τότε η Ε.Α.Π.Σ. γιατί δεν πρότεινε στους αξιωματικούς που ήταν μέλη της να μην βάλουν την επικουρικότητα.
3.Όσων αφορά το αξιόμαχο του Σώματος αυτό αξιολογείτε και για το μόνιμο προσωπικό αλλά και για τους Π.Π.Υ. με το ίδιο τρόπο. Τι εννοεί η Ε.Α.Π.Σ. ότι οι Π.Π.Υ. πρέπει να αξιολογούνται με ποιο δύσκολες διαδικασίες από τους Αξιωματικούς  και ας είναι και επικουρικοί;
4.Τι εννοούν μέχρι 35 ετών ποια είναι η διαφορά με το 36 το 40 το 45 το 50 όταν το όριο συνταξιοδότησης είναι το 60 και για τους Αξιωματικούς και το 63; Οι Αξιωματικοί μπορούν να είναι αξιόμαχοι μέχρι τα 63 αλλά οι Π.Π.Υ. όχι; Οι Αξιωματικοί είναι  μια ειδική ράτσα που αντέχει περισσότερο από την ράτσα των Π.Π.Υ.; Ποιος  κάνει την τριχοτόμηση οι Π.Π.Υ. ή η Ε.Α.Π.Σ.;
5.Γενικών Υπηρεσιών οι Π.Π.Υ. ούτως ή άλλος είναι και τώρα.
6.Σχόλη γιατί να περάσουν πάλι τα μαθήματα που διδάχτηκαν οι Π.Π.Υ. διαφέρουν από αυτά του μονίμου προσωπικού; Έχετε δει τι βαθμολογίες έχουν πάρει στην εκπαίδευση οι Π.Π.Υ.
7.Ο Νόμος επίταση την ίδια αξιολόγηση και για το μόνιμο προσωπικό και για τούς Π.Π.Υ. , όσων αφορά την πενταετή σύμβαση αυτή δεν υπάρχει είμαστε ειδική κατηγορία προσωπικού επί πενταετή θητεία.
8.Όσων αφορά τούς Συνοριοφυλακες δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που δεν μπορούν οι Π.Π.Υ. να ενταχτούν στο μισθολόγιο και τον ασφαλιστικό φορέα των Μονίμων Πυροσβεστών αλλά θα πρέπει να ουσιαστικά να έχουν δικό τούς ασφαλιστικό κουμπαρά . Δεν μπορούν και οι Π.Π.Υ. να συνδράμουν στον κουμπαρά του Σώματος επειδή είναι πάνω από 35. Οι 4000 Π.Π.Υ. εάν μπουν άμεσα στον κουμπαρά του Σώματος αυτομάτως γεμίζουν τα άδεια ταμεία και θα πάρουν και σύνταξη αλλά και εφάπαξ.
Καλό θα είναι οι προτάσεις που κάνουν όλοι συναδελφικοί συνδικαλιστικοί φορείς να είναι υπέρ του συνολικού καλού του Σώματος και όχι να κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί δείχνοντας ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος . Πρόταση για το εάν χρειάζονται στο Σώμα 2500 Αξιωματικοί δεν ακούσαμε; Ακούσαμε όμως πρέπει να γίνουν στην ουσία 13 μικρά Αρχηγία ώστε να αυξηθούν οι Στρατηγοί τουλάχιστο κατά 13 ακόμα και όλοι οι υπόλοιποι από εκεί και κάτω. Προσοχή γιατί η εργασιακή ΠΥΡΑΜΊΔΑ του Σώματος έχει δυσανάλογη κορφή.
Παρακαλώ όπως το δημοσιεύσετε από το blog σάς μήπως ξυπνήσουν και οι Συνδικαλιστές των Π.Π.Υ. αλλά και οι ίδιοι.  
Σ.Δ. Ο Συνάδελφος τα είπε και ησύχασε, κανείς άλλος;