Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

« ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ».


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 59
Λάρισα, 26  Ιανουαρίου 2013                                  
                                                                                                                                                                                                                                            
                                                      ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
                                                     
ΘΕΜΑ: « ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ  ».

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πενταετείς Πυροσβέστες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους  η Ένωση μας ξεκίνησε ένα γύρο ενημερώσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου ώστε να τους κάνουμε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πενταετής Πυροσβέστης και κατά συνέπεια και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Κατόπιν συνεννόησης και επικοινωνίας   συναντηθήκαμε στο εντευκτήριο της Βουλής με την Βουλευτή Ασημίνα Σκόνδρα τους Βουλευτές κ. Βλαχογιάννη Ηλία  τον κ.  Κέλλα Χρήστο, τον κ. Τζαμτζή  Ιωάννη τον κ. Βογιατζή Παύλο  όπως και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη Φίλιππα.    
        
Η ενημέρωση  έγινε σε καλό κλήμα και είχαμε τον χρόνο να τους αναπτύξουμε όλα τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Η ενημέρωση που έγινε ήταν στην έλλειψη καυσίμων στην έλλειψη κονδυλίων για αγορά ελαστικών όπως και γενικότερα σε ελλείψεις που είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος .
Από την ενημέρωση δεν έλειψε και η αναφορά μας στην έλλειψη κονδυλίων καθώς και στην ομογενοποίηση του Σώματος για την ορθή διαχείριση του προσωπικού και του προβλήματος που υπάρχει στο ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει μεν τα οργανικά του κενά συμπληρωμένα ( που εμείς τα θεωρούμε λίγα ) αλλά η μη ορθολογική διαχείριση του προσωπικού λόγο ελλείψεις ωρών εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες καθώς και τις αργίες δημιουργούν σημαντικό έλλειμμα στην σωστή αντιμέτωπης των εκατοντάδων περιστατικών που αντιμετωπίζει καθημερινά το Πυροσβεστικό Σώμα.
Οι Βουλευτές εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , όπως και την στήριξη των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο του δυνατού από οικονομικής άποψης και μας υποσχέθηκαν την προώθηση προς λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα.
 
Λίγο αλλά αρκετό χρόνο καταφέραμε και πήραμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ Στουρνάρα   Ιωάννη  ώστε να του αναπτύξουμε τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης ομογενοποίησης του προσωπικού των Πενταετών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα .
Ο Υπουργός ανταποκρινόμενος στα δίκαια αιτήματα μας , μας προέτρεψε να ενημερωθούμε από  τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου ώστε να έχουμε τα ακριβή δεδομένα σε συνάρτηση με το όφελος που θα προκύψει στην καλύτερη διαφύλαξη της ασφάλεια των πολιτών αλλά και του φυσικού μας πλούτου.
Ευχαριστήσαμε όλους τους Βουλευτές  καθώς και τον Υπουργό Οικονομικών για την ώρα που αφιέρωσαν για τα αιτήματα μας καθώς και για την ανταπόκριση που έδειξαν σε αυτά και αφού γίνουν συγκεκριμένες οι διάφορες επιβαρύνσεις από οικονομικής άποψης ( εάν αυτές υπάρχουν) να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση ώστε να προωθηθούν οι θέσεις μας για την ορθολογικότερη διαχείριση του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος  , και ιδιαιτέρα των  Πενταετών Πυροσβεστών.

Συνάδελφοι εμείς οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από ότι είστε και εσείς . Εργαζόμαστε στο Π.Σ. στις βάρδιες των Υπηρεσιών μας προσπαθώντας να μην λείψουμε από καμιά προγραμματισμένη υπηρεσία μας .
Αυτό που ζητάμε από εσάς καθώς και από τα παραρτήματα της Ένωσης μας ανά την Ελληνική Επικράτεια είναι να ενημερώσετε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση της ομογενοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το Σώμα αλλά και οι Πενταετείς Πυροσβέστες να επιλύσουν τα όσα προβλήματα και να αφιερωθούν χωρίς προβλήματα στην διαφύλαξη της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών , των περιουσιών αυτών , καθώς και του φυσικού μας πλούτου.
                      

                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                       Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                     Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                           Τηλ.*774868