Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

PyroPack - Πανοπλία Πυροσβεστών


PyroPack - FireFighters Armor
Για τους πυροσβέστες, η επίδοση του εξοπλισμού τους επηρεάζει άμεσα την ικανότητά τους να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Η εξάρτηση του πυροσβέστη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης για βέλτιστη σχεδίαση. Οι απαιτήσεις είναι ακραίες – ο βαρύς εξοπλισμός πρέπει να ταιριάζει τέλεια στο σώμα και να διανέμει το βάρος ομοιόμορφα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση του όγκου και μάζας. Οι συγκεκριμένες «πλάτες» πυροσβεστών αποτελούν το τυπικό παράδειγμα της νοοτροπία «ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους". Η εξέλιξη στο επόμενο βήμα απαιτεί μια ριζικά νέα προσέγγιση στη διαδικασία σχεδιασμού.
Οι μελλοντικοί πυροσβέστες θα έχουν μια εξάρτηση που θα ονομάζεται PyroPack που θα ταιριάζει ακριβώς στην πλάτη τους. Πλάκες προστασίας θα επεκτείνονται από την πλάτη μέχρι το χέρι τους, παρέχοντάς τους προστασία από πτώσεις αντικειμένων αλλά και ένα ακροφύσιο σκόνης πυρόσβεσης που βρίσκεται στον καρπό για την κατάσβεση μικρών εστιών πυρκαγιάς.
pyropackΤεχνολογία όπως CyberFX, με την χρήση σαρωτών λέιζερ Cyberware, για την ατομική μέτρηση του εκάστοτε πυροσβέστη και την μοναδική σχεδίαση της εκάστοτε εξάρτησης.
Ψηφιακή παρασκευή με μηχανή Laser EOS P730 ενσωμάτωσης και επιβραδυντικά υλικά πολυαμιδίου θα εμπλακούν προκειμένου η νέες εξαρτήσεις να φθάσουν στην τελική τους μορφή.
Το κομάτι του βραχίονα της «Πανοπλία» είναι κατασκευασμένα ομοίως με σύμπλεξη του άνω και του κάτω μέρος του βραχίονα, με ενσωματωμένο σωλήνα που εκτείνεται από τον αγκώνα στον καρπό, ο πυροσβέστης μπορεί να ψεκάσει με στυλ «Σπάιντερμαν» σκόνη πυρόσβεσης. Όπως και η «πλάτη», ομοίως και το σύστημα πυρόσβεσης έχει σχεδιαστεί πάνω στον βραχίονα του εκάστοτε χρήστη.
Ολοκληρώνοντας την «πανοπλία» της έχει προστεθεί ακουστικό, που αποτελείται από πορώδες ηλεκτρονική μόνωση clamshell αλλά και κάμερα θερμικής απεικόνισης.
Το κόστος της συγκεκριμένης πανοπλίας είναι περίπου 7.000 δολάρια, πιθανόν χαμηλότερη μηχανές βελτιώσει την ταχύτητα και ανάλυση. Βέβαια με μαζική παραγωγή αλλά και με προσθήκη φθηνότερων πρόσθετων η τιμή θα μπορούσε να πέσει κατά πολύ.
Το βάρος της, με ενσωματωμένο πολυαμίδιο το οποίο είναι σημαντικά ελαφρύ, ισχυρό και ευέλικτο, προσφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα υψηλής απόδοσης τέτοια σύνολο με την κατάλληλη βελτιστοποίηση FEA, θα ξεπερνούσε το βάρος των σημερινών πυροσβεστικών εξαρτήσεων.
Η ολοκληρωμένη προσαρμογή και ατομική σχεδίαση με ζώνη στη μέση και πίσω ανάρτηση που επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα προβλημάτων στην πλάτη, αλλά και κόπωση και δυσφορία κατά τη διάρκεια της χρήσης, σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί σε απόδοση με τις σημερινές «πλάτες» πυροσβεστών.
Σχεδιαστής: Scott Summit
Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη φωτογραφική γκαλερί.
Πηγή: http://news.cnet.com, http://www.yankodesign.com & http://www.sputnikmodels.com
Για την ομάδα του EmergencyServices.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.emergencyservices.gr