Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 1500 εποχικών δασοπυροσβεστών.

Την πρόσληψη, κατά την προεκλογική περίοδο, 1.500 εποχικών δασοπυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα πεντάμηνη (κι όχι εξάμηνη όπως είχε ζητήσει η πυροσβεστική, καθώς και πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών.
Τις προσλήψεις είχε ζητήσει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων.
 Το ΣτΕ ενέκρινε επίσης αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη την 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών- διερμηνέων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως τις 30/6/2013, καθώς και του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη τριών φυλάκων με σχέση εργασίας 8μηνης διάρκειας, καθώς και 66 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσοκόμοι, μάγειροι κ.λπ.) για ένα μήνα για τις ανάγκες λειτουργίας μαθητικών κατασκηνώσεων του υπουργείου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.zougla.gr