Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται η φωτιά στην Κερατέα Μάχη δίνουν οι συνάδελφοι

Στο μέτωπο της Κερατέας και ειδικά στις περιοχές Θυμάρι και Παλαιά Φώκαια ρίχνουν το βάρος τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με σκοπό να κατορθώσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το βράδυ.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης στην Κερατέα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, έχει καεί η περιοχή ανάμεσα σε Παλαία Φώκαια και Λαυρεωτική.
Στο μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, κοντά σε σπίτια και στη Νεάπολη Λακωνίας, σε δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά.
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των οικισμών που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Οι εικόνες θυμίζουν θρίλερ με τη μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα. Οι φλόγες "κύκλωσαν" τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Νέα Μάκρη, στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα στο Κάτω Σούλι. Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα  ενώ αυτήν την ώρα οι φλόγες πλησιάζουν στο Σούνιο με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σουνίου από το 56ο χλμ και μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, ενώ οι φλόγες "έγλειψαν" και το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη", ενώ στις φλόγες τυλίχτηκαν κάποια αυτοκίνητα της εταιρείας.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου και Ντράφι Πεντέλης, οι οποίες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στην Παλλήνη, όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον 15 φορτηγά, οχήματα και ένα παρακείμενο οινοποιείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ