Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κινδυνεύουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

<<Έχει 4-5 μέτρα χιόνι και συνθήκες χιονοθύελλας...Δεν θέλουμε να μείνουν εκεί τη νύχτα....Θα τους βρούμε έστω κι αν χρειαστεί να πάμε με τα πόδια... >>, είπε στο LamiaReport, ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ , Αχιλλέας Τζουβάρας, που είναι επικεφαλής της επιχείρησης.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 14 ατόμων, οι 9 είναι εκδρομείς και οι 5 εργαζόμενοι του χιονοδρομικού. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες και τα 14 άτομα βρίσκονται μέσα σε 2 ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι, ενώ 4-5 άτομα ακόμη έχουν εγκλωβιστεί στο καταφύγιο του χιονοδρομικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ με 10 άνδρες από τη Λαμία, καθώς και κλιμάκιο από το Καρπενήσι, προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο, αν και επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας. <<Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, αλλά όπως και να έχει, εμείς πρέπει να φτάσουμε έγκαιρα στους εγκλωβισμένους και να τους μεταφέρουμε στο Καρπενήσι. Αν χρειαστεί θα πάμε και με τα πόδια, αρκεί να τους προσεγγίσουμε για να τους απεγκλωβίσουμε.>>, είπε ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αχιλλέας Τζουβάρας στο LamiaReport.

ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT