Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’ Πρόσληψη επιλεγομένων


Πρόσληψη επιλεγομένων
1. Οι υποψήφιοι της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011(Α’ 61) που κρίνονται ικανοί από τις Υγειονομικές, Ψυχοτεχνικές και Αθλητικές Επιτροπές καθώς και οι λοιποί εκ της παραγράφου 3 του ιδίου άρθρου που εξαιρούνται των ως άνω διαδικασιών, προσλαμβάνονται ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2. Η πρόσληψη γίνεται για μεν τους επιτυχόντες υποψηφίους ιδιώτες στην Πυροσβεστική Ακαδημία για δε τους επιτυχόντες υποψηφίους της παραγράφου 3 του Ν. 3938/2011 (Α’ 61), στις Υπηρεσίες στις οποίες θα εκπαιδευτούν, σε ημερομηνία που ορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Με την ίδια διαταγή ειδοποιούνται οι προσλαμβανόμενοι υποψήφιοι να μεταβούν στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες.
3. Οι Υπηρεσίες, μετά τη λήψη της διαταγής προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες:
α. Καλούν τους προς πρόσληψη, να δώσουν τον προβλεπόμενο όρκο, ή σχετική διαβεβαίωση εφόσον από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δεν προκύπτει κώλυμα πρόσληψης, συντάσσοντας για κάθε έναν από τους προσλαμβανόμενους, πρακτικό πρόσληψης και ορκωμοσίας, καθώς και Φύλλο Μητρώου. Στη συνέχεια αναφέρουν αμέσως στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος τα ονοματεπώνυμα των προσληφθέντων και των μη προσληφθέντων για οποιονδήποτε λόγο. Ο υποψήφιος για τον οποίο διαπιστώνεται ότι στερείται έστω και ενός προσόντος εκ των απαιτούμενων για την πρόσληψη, δεν προσλαμβάνεται, τυχόν δε πρόσληψή του θεωρείται αυτοδικαίως άκυρη.
β. Υποβάλλουν στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρόσληψης των προσληφθέντων, τα πρωτότυπα των πρακτικών πρόσληψης και ορκωμοσίας και τα Φύλλα Μητρώου και κοινοποιούν:
i. Στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος και στη Διαχείριση Χρηματικού Πυροσβεστικού Σώματος.
ii. Στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με αντίγραφο του πρακτικού πρόσληψης και ορκωμοσίας και του Φύλλου Μητρώου, για την ενημέρωση του ασφαλιστικού τους ταμείου.
γ. Τα δικαιολογητικά των  υποψηφίων που δεν προσλήφθηκαν, διατηρούνται στο Αρχείο του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος για όσο διάστημα έχουν ισχύ οι κυρωμένοι πίνακες και μετά καταστρέφονται, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την εκκαθάριση των Αρχείων, εκτός αν υπάρχει εκκρεμής σχετική δίκη, οπότε διατηρούνται μέχρι τη δημοσίευση αμετάκλητης απόφασης.
5. Με αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, που κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους, διαγράφονται από τον κυρωμένο πίνακα επιτυχόντων οι υποψήφιοι οι οποίοι:
α. Στερούνται έστω και ενός προσόντος εκ των απαιτούμενων για την πρόσληψη.
β. Καλούνται και δεν προσέρχονται, εφόσον υφίσταται σχετική εκ του νόμου υποχρέωση, για υγειονομική, ψυχοτεχνική και αθλητική εξέταση ή για πρόσληψη μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες, εκτός των περιπτώσεων διαπιστωμένης ανώτερης βίας, όχι όμως πέρα του δεκαημέρου.
γ. Κρίνονται ως μη ικανοί από τις Υγειονομικές, Ψυχοτεχνικές και Αθλητικές Επιτροπές Πρόσληψης, ή παραιτούνται μέχρι την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.
6. Η συμπλήρωση κενών θέσεων λόγω παραίτησης μέχρι την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης ή λόγω παραίτησης από την εκπαίδευση, γίνεται με απόφαση του Προϊσταμένου Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος από επιλαχόντες της αντίστοιχης κατηγορίας, κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 (Α΄61) όχι πέραν του δεκαημέρου από την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.
7. Όλοι οι προσλαμβανόμενοι ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, εγγράφονται κατ’ αλφαβητική σειρά σε ειδική επετηρίδα Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας, την ημερομηνία πρόσληψης, τυχόν ανακατάταξη και κάθε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή. Για κάθε Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης καταρτίζεται και τηρείται ατομικός φάκελος και ατομικό βιβλιάριο.
Επίσης: η Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος αναζητεί αυτεπάγγελτα για τους υποψηφίους που καλούνται τελικά για πρόσληψη τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 2458 από 22.2.2005 απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δικαιοσύνης (Β΄ 267), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 92605 από 20.9.2005 όμοια (Β΄ 1334).
β. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄ μόνο για όσους δεν εμπίπτουν στο άρθρο 3 παράγραφος 2 εδάφιο β΄ της παρούσης απόφασης κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Α/5482 από 28.3.2005 απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Άμυνας (Β΄ 400) και της υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Α/6084 από 19.4.2005 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., για όσους υποψηφίους σημειώσουν κατά την υποβολή των προαπαιτούμενων δικαιολογητικών, στην σχετική ένδειξη της αίτησης συμμετοχής, ότι επιθυμούν την ως άνω αυτεπάγγελτη αναζήτηση. Οι υποψήφιοι των οποίων τα δικαιολογητικά αποδειχθούν ότι δεν είναι έγκυρα, θεωρούνται αποτυχόντες, εκτός των ποινικών ευθυνών τους διαγράφονται από τους κυρωθέντες πίνακες επιτυχόντων και ανακαλείται αυτεπάγγελτα η πράξη κατάταξής τους.

Ουδέν άλλο σχόλιο από τον διαχειριστή...