Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση μελών - ΠΟΣΠΥΔ - 19/2/2012

Μετά από επικοινωνία με το Α.Π.Σ. και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν, τα πράγματα έχουν ως εξής: 
  1. Σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» περί των 27 ετών κ.λ.π. δεν γνωρίζει τίποτα η ηγεσία. 
  2. Σχετικά με τα ρούχα, πιθανόν θα παραλάβουμε από εβδομάδα ότι προβλέπεται στη διαταγή, υπάρχουν ελλείψεις σε μερικά νούμερα και θα καλυφθούν από αντίστοιχα παρεμφερή όπως έχουν ενημερωθεί τα Σωματεία από αντίστοιχο έγγραφο για τα νούμερα που υπάρχουν. 
  3. Αναμένονται οι υπηρεσιακές ταυτότητες. 
  4. Σχετικά με τη διδακτέα ύλη, υπάρχει προς το παρόν στο διαδίκτυο και στη σελίδα της ΠΟΣΠΥΔ. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν θα δοθεί κάποιο βιβλίο. Αναμένουμε. Στις 09/04 τελειώνει η εκπαίδευση εκτός απροόπτου. 
  5. Αναμένεται εντός εβδομάδας κλήρωση για επιλαχόντες στη θέση των διαγραφέντων και κάλεσμα για τους επόμενους επιλαχόντες. Οι πίνακες έχουν αυξομειώσεις (λάθη σχετικά με Ι και ποινικά για Κ.Ο.Κ. με 4 μήνες φυλακή τα οποία με την παρέλευση 10ετίας διαγράφονται). Ας ελέγξουν οι συνάδελφοι τις σχετικές διατάξεις του Κ.Πολ.Δ. αν εμπίπτουν (Άρθρο 580, Π.Δ.258/1986) και ας κάνουν τις ανάλογες ενέργειες, ομοίως και όσοι έχουν αθωωθεί θα πρέπει με δικές τους ενέργειες να αποκατασταθούν τα ονόματα στις Εισαγγελίες. 
  6. Σχετικά με μετακινήσεις εκπαιδευτών από Π.Υ. σε Π.Κ. ακόμα και αν αφορά νησιά δεν είναι εφικτό (π.χ. Θάσο, Κυκλάδες, Σάμος κ.λ.π.). Σχετικά με τις μετακινήσεις 5ετούς από μια Π.Υ. σε άλλη Π.Υ. για εκπαίδευση για περιορισμό εξόδων και ταλαιπωρία συναδέλφων εξετάζονται τα αιτήματα από το Α.Π.Σ. σε λογικά πλαίσια. 
  7. Σχετικά με την πληρωμή βάσει του ενιαίου μισθολογίου Ν.4024/11 ανέρχεται στα 780 € μηνιαίως μικτά άγαμος χωρίς τριετίες εκτός και αν υπάρξουν νέες μειώσεις. Είναι πιθανό να ισχύσει και στην εκπαίδευση. Αναμένουμε διευκρινήσεις και στο θέμα ωραρίων, υπερωριών κ.λ.π. 
  8. Υπάρχει και θέμα ότι χρειάζονται με τα 100 ένσημα και δεν έχουν για μερικούς από τους 600 συναδέλφους που είναι στην Πυροσβεστική Ακαδημία στα Βίλια και Νάουσα. Φαίνεται ότι το Α.Π.Σ. θα βρει κάποια λύση μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει νεώτερη ενημέρωση. 
  9. Υπάρχουν ήδη και πέντε παραιτήσεις συναδέλφων.
ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ