Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2012

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριου Οικονόμου και υπό την προεδρία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου, πραγματοποιήθηκε, στις 23 Φεβρουαρίου 2012, σε αίθουσα του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., σύσκεψη με αντικείμενο την οργάνωση, το σχεδιασμό και την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Ο κ. Οικονόμου κατά το χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, θα πρέπει όλοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να στηρίξουμε την πατρίδα κάνοντας το καθήκον μας. Επίσης διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία, θα είναι πάντα συμπαραστάτης του Πυροσβεστικού Σώματος, στο δύσκολο αγώνα του, έδωσε τις κατευθύνσεις του για τον έγκαιρο σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κάθε μία χωριστά της Περιφερειακές Διοικήσεις του Σώματος, ενώ η ηγεσία του Π.Σ. έδωσε τις κατευθύνσεις της, προκειμένου  να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, ώστε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι καθ΄ όλα έτοιμο , για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.
Εκτός από τον Αρχηγό του Π.Σ. και τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Επιθεωρητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγοι Βασίλειος Τουλίκας και Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Μαρματάκης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. Υποστράτηγος Κων/νος Παπαδογιαννάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Κων/νος Δεσινιώτης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάχος, οι υπόλοιποι Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων ανά την επικράτεια, οι Διοικητές των Δ.Π.Υ. Αθηνών, Πειραιώς Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., οι Προϊστάμενοι Α’ και Β’ κλάδου, ο Διευθυντής του Κ.ΕΠ. της  Γ.Γ.Π.Π., ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, καθώς και οι Δ/ντες Διευθύνσεων του Α.Π.Σ.

ΠΗΓΗ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ