Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή της ΠΟΣΠΥΔ προς τον Πρόεδρο της ΝΔ κ Σαμαρά


Αξιότιμε κ. Σαμαρά,
Στις 20/12/2011 λάβαμε γνώση του Δελ. Τύπου της Ν.Δ. το οποίο συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Νάκου και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους συναδέλφους μας.
Σας γνωστοποιούμε ότι:
Α) Ο συγκεκριμένος Ν.3938/2011 υπερψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και από τον κ. Αθαν. Νάκο.
Β) Και ο κ. Νάκος είχε βοηθήσει στην διαμόρφωση του Ν.3938/2011 και μας είχε βοηθήσει σε αρκετά σημεία τότε.
Δεν καταλαβαίνουμε την «στροφή» του πρώην Υπουργού γεγονός που εκθέτει και τον ίδιο και την παράταξη. Σας αναφέρουμε μερικά σημεία που έχουμε επισημάνει:
  1. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου ότι υπάρχουν διακρίσεις και οι παρατυπίες βγάζουν «μάτι». Δηλ. κ. Πρόεδρε κακώς μοριοδοτούμαστε, κακώς συμφώνησε το κόμμα σας και η πλειοψηφία των Βουλευτών;
  2. Αναφέρεται ότι «οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ». Να θυμίσουμε ότι για πρώτη φορά υπάρχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συνεπώς απ’ όσο γνωρίζουμε και παρεμβάσεις από τον ΑΣΕΠ έχουν γίνει.
  3. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «πληθαίνουν οι καταγγελίες για κατάθεση παραποιημένων δικαιολογητικών». Δηλ. κ. Πρόεδρε κατατέθηκαν 27.000 αιτήσεις, έγιναν 300 ενστάσεις και βρέθηκαν 9 πλαστά. Πράγματι, φοβερή καταγγελία!! Αν έχει κάτι συγκεκριμένο ο κ. Βουλευτής ας το καταθέσει συγκεκριμένα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης που θα ελέγξει έτσι και αλλιώς αυτεπάγγελτα και όπως προβλέπεται και όχι να διασύρει ολόκληρο τον κλάδο μας.
  4. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «παραπέμφθηκε σε Επιτροπή που συστήθηκε διαφορετικά από ότι ισχύει για τους εν ενεργεία πυροσβέστες». Ας κοιτάξει και ο κ. Νάκος τα Πρακτικά της Βουλής «οι μόνιμοι εν ενεργεία περνούν από εξετάσεις μόνο όταν γίνεται μνεία σε αυτό».
  5. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου ότι «ο Νόμος προβλέπει το δίπλωμα να εκδίδεται 6 μήνες πριν». Να θυμίζουμε ότι μιλάμε για το Π.Δ. 19/2007 που αναφέρουν σε «μόνιμες θέσεις» και όχι 5ετούς!! Ξέρετε κ. Πρόεδρε μιλάμε για τον τελευταίο διαγωνισμό που έγινε βάση του Π.Δ 19/2007 όπου είχαν δοθεί τα γραπτά θέματα με SMS … και προφορικά και ρωτάγανε τους υποψήφιους τότε ποιο είναι το ονοματεπώνυμό τους, πόσο κάνουν 1+1 κ.λ.π.
  6. Αναφέρεται στο Δελ. Τύπου «να σταματήσει τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη». Δηλ. τι ζητάει ο κ. Βουλευτής, να ακυρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί;
    Να μεγαλώσουν τα κενά στα Σώματα Ασφαλείας και να περιμένουμε άλλα 20 χρόνια κάποιο άλλο νομοθέτημα τότε; Την τελευταία παρατήρηση του κ. Βουλευτή την θεωρούμε τουλάχιστον άτοπη.
    Να θυμίσουν ότι «τρέχει» η ηγεσία την προκήρυξη προκειμένου να προλάβει να εξασφαλίσει «κοινοτική οικονομική στήριξη μέσα στο έτος 2011 για τους διαγωνισμούς αυτούς». Θέλουμε ή δεν θέλουμε τα χρήματα αυτά, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους μας;
Μπορούμε να γράψουμε πολλές αράδες και παρατηρήσεις ακόμα αλλά δεν θα το κάνουμε. Σας θυμίζουμε ότι:
  • Δουλεύουμε πάνω από 20 χρόνια στο Π.Σ.,
  • Έχουμε πάνω από 20 νεκρούς,
  • Άπειρους τραυματίες,
  • Το 87% των ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ της εργασιακής μας αποκατάστασης,
  • Έχουμε δεκάδες Πρωτόδικες, Εφετειακές αλλά και απόφαση του Άρειου Πάγου που μας δικαιώνει.
Συνεπώς οι πολίτες, η δικαιοσύνη, σύσσωμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι σύμφωνοι στο δίκαιο αίτημά μας.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, δεν είδαμε καμία παρατήρηση στο Δελ. Τύπου για τους 2.000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης.
Από τους 5.400 θα προσληφθούν 3.400, είναι επιλαχόντες 1.000 άτομα και 1.000 εκτός ρύθμισης.
Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν άπειρες δεσμεύσεις κορυφαίων στελεχών σας για την επίλυση του εργασιακού μας όπως και την προσπάθεια του τότε Υπουργού κ. Βύρωνα Πολύδωρα να ανανεώσει την 5ετία μας το 2007 από 5 έτη και 4 ½ μήνες σε 5 έτη και 8 μήνες.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αναμένουμε μια ξεκάθαρη θέση του κόμματός σας για τη νέα 5ετία και για τους 2.000 συναδέλφους που δεν θα εργάζονται.
Επικοινωνήσαμε ήδη με δεκάδες βουλευτές της παράταξής σας, τόσο σε επίπεδο Ομοσπονδίας όσο και σε επίπεδο Σωματείων που δήλωσαν ότι διαφωνούν με τις παρατηρήσεις του κ. Νάκου.
Ξέρετε, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός και εμείς σαν συνδικάτο, μας έχουν κουράσει οι παλινωδίες και οι «κωλοτούμπες».
Να θυμίσουμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην ψήφιση του Ν.3938/2011 υπήρξε αρνητική διαφοροποίηση κορυφαίου στελέχους σας και πρώην Υπουργού και τότε ζητήσαμε συνάντηση και έγινε στα γραφεία του κόμματος μαζί με τον Γ.Γ. κ. Λυκουρέντζο ο οποίος ξεκαθάρισε και τότε ότι «η Ν.Δ. στηρίζει την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών και τον συγκεκριμένο Νόμο».
Θεωρούμε κ. Πρόεδρε τουλάχιστον υπερβολή το Δελ. Τύπου και τις καταγγελίες του κ. Βουλευτή που πιθανών να μεταφέρθηκαν από μερίδα συναδέλφων που είναι επιλαχόντες ή αποτυχόντες στο διαγωνισμό, μόνιμους, και εκφράζουν ιδιοτελείς και κομματικούς σκοπούς και έδωσαν λάθος εικόνα στον κ. Νάκο και δεν συμφωνούν ούτε τα Σωματεία, ούτε την Ομοσπονδία, ούτε το σύνολο των συναδέλφων.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε καλές γιορτές και καλή χρονιά. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.