Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή της ΠΟΣΠΥΔ προς τον Αρχηγό ΠΣ για τις φήμες περί ιατρικών...

Αξιότιμε Αρχηγέ,
Επειδή τελευταία έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών συναδέλφων που διαμαρτύρονται έντονα ότι φημολογείται στις τάξεις των μονίμων Αξιωματικών ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, εάν ισχύει αυτό σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
Α) Δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Β) Έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία και η προηγούμενη φυσική ηγεσία ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.
Γ) Ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες εργάζονται εδώ κα ήδη μια δεκαετία χωρίς κανένα πρόβλημα έως και 8 από τους 12 μήνες του χρόνου.
Δ) Εάν θέλετε διακαώς να περάσει το συμβασιούχο προσωπικό θα πρέπει να περάσει και όλο το μόνιμο προσωπικό καθότι ορίζει ο νομοθέτης ότι προβλέπεται για το «εν ενεργεία προσωπικό». Επίσης ορίζεται από το νομοθέτη ότι σε κάποια περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, μπορεί ο πυροσβέστης να εργαστεί σε δουλειά γραφείου συνεπώς δεν βλέπουμε το λόγο που υπάρχει να υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία, και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι η ηγεσία του Α.Π.Σ. θέλει να «κόψει» συναδέλφους.
Σας υπενθυμίζουμε αξιότιμε κ. Αρχηγέ, ότι ήδη από τους 5.400 είναι 1.000 περίπου συνάδελφοι που δεν έχουν τις προϋποθέσεις και 1.000 περίπου που είναι επιλαχόντες. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι όταν γίνεται μια ρύθμιση προσπαθούμε όλοι ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζήν για τους περισσότερους και όχι να βρίσκουμε προφάσεις να κόβουμε κόσμο.
Ελπίζουμε τα παραπάνω αξιότιμε κ. Αρχηγέ, να είναι φήμες και να μην επαληθευτούν ώστε και να μην χρειαστεί να τα λάβετε υπόψη σας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα μας βρείτε απέναντί σας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ