Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση μελών ΠΟΣΠΥΔ στις 29/12/2011


Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και στα οποία μας ξεκαθαρίστηκαν τα παρακάτω:
  • Υπογραφή πρόσληψης της νέας πενταετίας θα γίνει μέσα στον μήνα Ιανουάριο και μετά τις10/01. Οι λόγοι που δεν πραγματοποιείται πρόσληψη νωρίτερα είναι οι παρακάτω:
    α) Λόγω Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) που προβλέπει πρόσληψη το 2012.
    β) Μικρή προσέλευση της κατηγορίας των πολιτών και κακών καιρικών συνθηκών.
  • Xαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν χιονοπτώσεις στην Πυροσβεστική Σχολή στα Βίλλια και βροχοπτώσεις στο Δημ. Στάδιο στην Ηλιούπολη.
  • Ένας άλλος λόγος ακόμα είναι ότι οι πολίτες έχουν προσληφθεί ταυτόχρονα κα σε Λιμενικό και Ειδικού Φρουρούς και προτιμούν να προσληφθούν εκεί.
Ζητήσαμε από την ηγεσία να καλεί περισσότερους πολίτες και όντως εχτές καλέστηκαν περισσότεροι από 150 άτομα. Την Τρίτη 27/12 ειδοποιήθηκαν 20 πολίτες και προσήλθαν 2!!
Υπάρχει η σκέψη να παραστούμε και οι 4.000 σε αθλητικό χώρο στην Αθήνα ώστε να προχωρήσουμε σε ορκωμοσία.
Σχετικά με τις εναπομείναντες οφειλές του Α.Π.Σ. (εκτός έδρας κ.λ.π.) το Α.Π.Σ. έχει ήδη δώσει εντολή για εξόφληση και είναι θέμα διευθέτησης του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς.
Σε κάποιες περιοχές, όπως μας έχουν ενημερώσει συνάδελφοι, έχουν μπει ήδη.
Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. χτες έγινε αναφορά για το θέμα των διπλωμάτων και αναγνώρισε η πολιτική ηγεσία ότι «πριν τη ρύθμιση ορθώς η ΠΟΣΠΥΔ είχε ζητήσει και επιμείνει, αλλά δεν εισακουστήκατε, να ισχύσει το εξάμηνο και ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην βαθμολογία».
Ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση των ποινικών και των Ι των επιτυχόντων. Μας διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει σήμερα και θα δοθούν οι σχετικές εντολές. Ήδη έχουν ζητηθεί από το Α.Π.Σ. ο αριθμός των προσληφθέντων ανά Υπηρεσία καθώς και τα κενά.
Επιμείναμε στο να γίνει απορρόφηση αριθμού άνω των 3.400 από την λίστα επιλαχόντων όπως έγινε σε παλαιότερο διαγωνισμό του Π.Σ. ώστε να απορροφηθούν άμεσα επιπλέον συνάδελφοι. Ο κ. Υφυπουργός είπε «άσε να γίνει η πρόσληψη πρώτα και θα δούμε».
Σχετικά με τα άτομα που είναι εκτός 5ετίας για το πόσο διάστημα θα δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι μας είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμα αλλά στην Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον πιστώσεις για την απασχόληση των συναδέλφων.
Λόγω του ότι αυτές τις ημέρες εορτάζανε η πολιτική ηγεσία στο ΠΡΟ.ΠΟ. είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συνεργάτες, νομικούς, αξιωματικούς του Α.Π.Σ. στο ΠΡΟ.ΠΟ. και μας εκφράσανε την έντονη δυσαρέσκεια για μεθοδευμένες ενέργειες που γίνονται «κατά της προκήρυξης, του Υπουργείου και κατά ημών» και εξηγούμαστε:
Μεθοδευμένες επιθέσεις από συγκεκριμένα «μπλόγκ» στα οποία μάλιστα «τυχαία» δεν υπάρχει ούτε η απάντηση του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ούτε της ΠΟΣΠΥΔ στις καταγγελίες που γίνονται και συνήθως πρόσκεινται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
  • Ομοίως και από τα ΜΜΕ.
  • Συνεπώς όλα γίνονται για «γαλόνια κομματικά» μερικών και χρησιμοποιώντας κάποιους άλλους.
  • Στο τέλος όλοι για ένα κομμάτι ψωμί πάμε, ούτε τρώμε το ψωμί αυτών που είναι, όπως σκέφτονται μερικοί. Ας σκεφτούμε όλοι μας!!
Επίσης υπάρχει και 2ο δελτίο τύπου του κ. Νάκου!! Ο κ. Νάκος δεν έγραψε τώρα για «ακύρωση» διαγωνισμών. Και 2η απάντηση του Υπουργείου που σας επισυνάπτουμε.
Πέραν των παραπάνω υπάρχει και συντονισμένη επίθεση και από Υπουργούς και Βουλευτές,
Σας επισυνάπτουμε συνέντευξη τριών Υπουργών στις 16/10 στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Πίσω από τους Υπουργούς υπάρχουν και Βουλευτές που άλλα λένε σε εμάς και άλλα κάνουν!!
Καλούμε όλα τα Σωματεία να απαντήσουν σε όλα τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ και να αποστείλουν και τις απαντήσεις τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να προωθήσουν και παντού τις απαντήσεις της ΠΟΣΠΥΔ.
Για μια ακόμα φορά επιχειρείται, λόγω και της εύθραυστης οικονομικής, κοινωνικής και προεκλογικής περιόδου, να υπάρχουν «εξιλαστήρια θύματα».
ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι 31/01/2012 πρέπει να καταθέσουν χαρτιά όσοι δεν έχουν κάνει αγωγές το 2003 και επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτά τα δικαστήρια. Είτε επιτυχόντες, είτε επιλαχόντες, είτε εκτός ρύθμισης μπορούν να προσφύγουν. Ήδη τον Ιανουάριο έχουμε δικαστήριο σε Πρωτοδικείο. Αναμένεται μέσα στο 2012 να υπάρξει και Εφετείο και να προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο.

Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλους. Και συνάδελφοι η προκήρυξη «προχωρά» ότι και να γίνει.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΠΥΔ