Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ψυχομετρικές εξετάσεις


Δεν ήθελα να γράψω κάτι μέχρι να βγει η προκήρυξη αλλά δεν αντέχω πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σειρά γιατί κάποιοι δημιουργούν πανικό.
Τι λέει ο νομοθέτης:
Αρθρο 12- ΠΔ/2006
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες – Υγειονομικές εξετάσεις

1. Από τους πίνακες βαθμολογικής προτεραιότητας κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, αριθμός υποψηφίων ίσος με τον αριθμό των προκηρυσσομένων, ανά Υπηρεσία ή πόλη και Κατηγορία, θέσεων, προσαυξημένος κατά 10%, καλείται από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Π.Σ. να υποβληθεί, σε χρόνο και χώρο που ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους, σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (Μ.Μ.Ρ.Ι.), προκειμένου να εξακριβωθούν οι ψυχικές τους ικανότητες. Με την εξέταση αυτή ερευνάται, κατά το χρόνο της δοκιμασίας ιδίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η δομή της προσωπικότητας, η σκέψη και η αντίληψη. Η Επιτροπή αυτή με πράξη, που δεν υπόκειται σε ένσταση, κρίνει τους υποψήφιους ικανούς ή μη για κατάταξη.

** Για να μην ρωτάτε αριστερά και δεξιά…(γιατί δεν ξέρετε…) 570 ερωτήσεις, 90 λεπτά ο χρόνος, μέσος Όρος 15 δευτερόλεπτα κάθε ερώτηση.
Μην ρίχνεται το επίπεδο και δίνεται τροφή στους έξω, να μας δουλεύουν, κανείς συνάδελφος που είναι στα καλά του δεν έχει πρόβλημα πέστε το ξεκάθαρα... μην κυνηγάτε την είδηση, όταν δεν υπάρχει, μην δημιουργείτε μεγάλη σύγχυση στους συναδέλφους, απλά να περιμένουμε την προκήρυξη.