Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Aπαραίτητο το Π Κ Αγ. Κων/νου σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Διαβεβαιώσεις πως η εισήγηση της Υπηρεσίας θα είναι αρνητική στο ενδεχόμενο κατάργησης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αγ. Κων/νου έδωσε σήμερα μέσα από τον LAMIA FM-1 ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας Nίκος Λαθύρης. Υπεραμύνθηκε της αναδιάρθρωσης της Πυροσβεστικής όπως εξήγησε όμως τα Πυροσβεστικά κλιμάκια της Φθιώτιδας ενός νομού με πολλές φωτιές είναι ίσως και λιγότερα από όσα απαιτούνται. Οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια αυτή την στιγμή να συζητηθεί κατάργηση ή υποβάθμισή τους και μετατροπή τους σε εποχικά.Δεν ήταν κάθετος όμως στις δηλώσεις του για το τί θα γίνει από το Φθινόπωρο.
Την αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου και την μετατροπή του σε εποχικό ώστε να λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες έχει ήδη εκφράσει και  η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικών υπηρεσιών της Στερεάς. Έγκλημα χαρακτηρίζει μια τέτοια ενέργειαμιλώντας στον LAMIA FM-1 ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχαήλ Μιχαήλ αφού όπως τονίζει θα μείνει ακάλυπτη εκτός της ευρύτερης δασικής περιοχής και η ΠΑΘΕ.
Το όλο θέμα ανακινείται με την συμπλήρωση 12 χρόνων  από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε τρεις πυροσβέστες και δύο πολίτες.

ΠΗΓΗ: LAMIA FM-1