Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού

Ξημερώματα της 15ης Απριλίου διεξήχθη άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα Βριλησσίων, μήκους άνω των 240μ., η οποία βρίσκεται στο τμήμα της Αττικής οδού μεταξύ κόμβου Πεντέλης (Νο 12) και του κόμβου Δουκίσσης Πλακεντίας (Νο 13). Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε σύγκρουση οχημάτων εντός της σήραγγας, με ανατροπή δύο οχημάτων, κατάσβεση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό ατόμων.
Στόχος της άσκησης ήταν εφαρμογή των μνημονίων ενεργειών όσον αφορά στην επιχειρησιακή δράση του πυροσβεστικού προσωπικού και της επικοινωνίας των μονάδων επέμβασης με το 199-ΣΕΚΥΠΣ, στο συντονισμό των δράσεων των πυροσβεστικών δυνάμεων με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς (ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) και, εν τέλει, στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο τμήμα του συγκεκριμένο οδικού δικτύου.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Υποστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Δ/της του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., Υποστράτηγος Κων/νος Πετρόπουλος, καθώς και πλήθος αξιωματικών Δοκ. Ανθ/γων και υπαξιωματικών των πυροσβεστικών σταθμών Αττικής.

ΠΗΓΗ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ