Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 170


Λάρισα,  31  Ιανουαρίου    2014 


                               
                ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

                                                                                               
Συνάδελφοι στις 15/1/2014 κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος .
Σας ενημερώνουμε για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό που αφορούν αποκλείστηκα τους Π.Π.Υ.

1. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
. Απαλείφθηκε από όλα τα άρθρα ο όρος επί θητεία προσωπικό όπως είχαμε ζήτηση και αντικαταστάθηκε με την πραγματική μας ονομασία Πενταετείς Πυροσβέστες .

2. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 89. Δημιουργήθηκε τμήμα Πενταετών Πυροσβεστών

3. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 89. Συμπεριλήφθηκαν και Πενταετείς Πυροσβέστες στο τμήμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ώστε να έχουν την ίδια εκπαίδευση με το μόνιμο προσωπικό όπως άλλωστε αναφέρει και ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15.

4. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 93. Στο σημείο (ιβ) προστέθηκε η πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων. Συμπερασματικά σας λέμε πως θα έχουμε τα καθήκοντα μας όλον τον χρόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 6μηνο του χειμώνα θα έχουμε και επιπλέον καθήκοντα. Τέλος επισημαίνει πως κατά το θερινό 6μηνο δεν θα έχουμε τα επιπλέον καθήκοντα .

5. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
. Στο 1. προστέθηκε πως η μονιμοποίηση των Πενταετών που πληρούν τα κριτήρια της παρ.8 του άρθρου 15 του 3938/2011 δύναται να γίνει και πριν την λήξη της Πενταετίας .

6. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99. Τροποποίηση παρ.10 του άρθρου 15 του 3938/2011. Προστέθηκαν στον νόμο μας και οι αποσπάσεις των Πενταετών.

7. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99. Τροποποίηση της παρ. 9 του άρθρου 15 του ν.3938/2011. Προστέθηκε πως σε έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες οι Π.Π.Υ. αναλαμβάνουν κύριες πυροσβεστικές δράσεις καθώς επίσης θεσμοθετήθηκαν και τα ρεπό αντίστοιχα με το μόνιμο προσωπικό.

Συνάδελφοι σε αυτά τα επτά σημεία έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με το σχέδιο που είχαμε διαβάσει όλοι .
Σας ενημερώνουμε πως και αυτές οι αλλαγές χρίζουν διόρθωσης καθώς επίσης θα πρέπει μέσα από την επιτροπή της βουλής να γίνει η προσπάθεια ώστε να περάσουν και οι υπόλοιπες θέσεις μας ώστε να κλείσει σε αυτή την φάση το θέμα Π.Π.Υ. κατά το καλύτερο δυνατό .
Η λύση για εμάς είναι η ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος προσαρμοσμένες πάνω στις ανάγκες του προσωπικού των Πενταετών Πυροσβεστών.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην οικογένεια της Ένωσης μας και χαιρετίζουμε τα νέα μας μέλη από το νησί της Ρόδου καθώς και τούς Συναδέλφους από το Αγρίνιο καθώς και τις όμορφες Σέρρες .
Στηρίξτε τον συνδικαλιστικό μας φορέα γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις για εμάς

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!
  
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868