Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τί ισχύει για τους αστυνομικούς με την εισφορά αλληλεγγύης 2% έτους 2010

Αντιγράφουμε από το σάιτ της ΣΚΑΥ ( http://skaythess.gr/ )... 

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης μετά από σχετική έρευνα και μελετώντας το ζήτημα, σας ενημερώνει για το θέμα που ξαφνικά προκλήθηκε με την επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης του έτους 2010 και
αναστάτωσε πολλούς Συναδέλφους και όχι μόνο.
- Δεν υπήρχε λόγος να πανικοβληθούμε και να τρέχουμε όλοι στις εφορίες.
- Θα γίνουν μαζικές προσφυγές μέσω των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια, όταν εκδοθούν και καθαρογραφούν αμετάκλητες αποφάσεις του ΣΤΕ όπου έχουν προσφύγει Συνδικαλιστικές Οργανώσεις επιπέδου Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών καθώς και άλλα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ όπως Δικηγορικοί, Ιατρικοί Σύλλογοι, κλπ.
- Για να πάρει κάποιος πίσω χρήματα θα πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη τελεσίδικη απόφαση στο όνομά του. Δεν πρόκειται δηλαδή να μας καλέσει η Δ.Ο.Υ. και να μας δώσει χρήματα μόνο και μόνο με μία αίτηση.
- Προς το παρόν φαίνεται να μην υπάρχει θέμα παραγραφής.

Σύμφωνα με το Ν.3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) υπάρχουν 2 κρατήσεις με την ονομασία «Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης».
Η πρώτη του άρθρου 29 ισχύει για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω με κράτηση 1% μέχρι 20.000 και 2% πάνω από 20.001 και άνω, Εφαρμόσθηλε για τα εισοδήματα του 2010 και κρατήθηκε μετά τον Ιούλιο του 2011 που ψηφίσθηκε ο Νόμος αναδρομικά και
Η δεύτερη του άρθρου 38, η οποία επιβάλλεται σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου για τα εισοδήματα του 2011 και έπειτα.
Προφανώς το Συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να ζητήσει την επιστροφή και των δύο Έκτακτων Εισφορών Αλληλεγγύης αφού είναι σαφές πως πρόκειται για αντισυταγματικές νομοθετικές διατάξεις που έχουν ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας από το site enastyl.blogspot.gr που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους
Λάρισα 31 Δεκεμβρίου 2013

Π Ρ Ο Σ : Μέλη Ε.Α.Λ.

ΚΟΙΝ.:Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σχετικά με το ζήτημα αντισυνταγματικότητας της παρακράτησης 2% «εισφορά αλληλεγγύης» για το έτος 2010 σας ενημερώνουμε ως εξής:
Κάποιος σύλλογος εκπαιδευτικών της Β. Ελλάδας ξεκίνησε το όλο ζήτημα.Eνημέρωσε τα μέλη του να καταθέσουν αυτοπροσώπως στις ΔΟY όπου ανήκουν σχετικές αιτήσεις έως την 12:00 της 31/12/2013 ,ώστε να μη χαθεί η προθεσμία για τη διεκδίκηση των χρημάτων.
Δυστυχώς κάποιοι ασκώντας «πολιτική» χειρίστου είδους διέρρευσαν εχθές 30/12/2013 απογευματινές ώρες τα ανωτέρω ,με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε αναβρασμό και ταλαιπωρία χιλιάδες συνάδελφοι, που θα πρέπει με «το πιστόλι στο κρόταφο» παραμονή Πρωτοχρονιάς να προλάβουν τις εφορίες, ενώ ούτε και το Σωματείο μας τελευταία στιγμή μπορεί να έχει σωστή ενημέρωση!
Πέραν όλων των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι η ΠΟΑΣΥ ουδέποτε κίνησε τέτοια διαδικασία τουλάχιστον όσον αφορά το έτος 2010.Όμως όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτουμε..
Να γνωρίζουν όμως ότι μετά θα πρέπει να υπάρξει εκ’ μέρους τους, δικαστική προσφυγή.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για το αντίστοιχο τέλος επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του ΣΤΕ η 2527/2013 η οποία ορίζει ότι είναι συνταγματική η παρακράτηση, δηλαδή δικαιώνει τη Πολιτεία. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό οι ελπίδες για δικαστική δικαίωση είναι ελάχιστες.


ΣΔ. Καλό είναι να επεξεργαζόμαστε λίγο τις διάφορες ράδιο αρβύλα ειδήσεις που ακούγονται αριστερά και δεξιά ( στην προκειμένη περίπτωση το 2%, κάποιοι "δική μας" με τα 150 ευρώ των οδηγών και πάει λέγοντας...) και να μην τρέχουμε απερίσκεπτα από δω και από κει.....