Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καίει ακόμα η φωτιά στο Μαντούδι-Φωτογραφίες...

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαντούδι, ξέσπασε πριν από λίγο
Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την δασική έκταση που καίει κάνει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στην μάχη εκτός από τους πυροσβέστες ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα με σκοπό να την περιορίσουν αλλά δυστυχώς, δεν το κατάφεραν μιας και τώρα που έπεσε η νύχτα, συνεχίζει να καίει.
Οι Δασικοί συνεταιρισμοί και μηχανήματα από τη περιοχή μαζί με τους πυροσβέστες, σύμφωνα με τα limniotika.blogspot.gr, δίνουν τη νυχτερινή μάχη.Τελευταία νέα, έπειτα από επικοινωνία με το πύρινο μέτωπο, αναφέρουν ότι η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Δοκίμη, ανάμεσα σε Κεχριές και Φαράκλα, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος.
Στην περιοχή, σύμφωνα με το istiaianews.blogspot.gr, δεν υπάρχουν δρόμοι κάνοντας δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, όπου αναγκάζονται να απλώσουν μεγάλο δίκτυο για να καταπολεμήσουν τις φλόγες.
Νωρίτερα επιχείρησαν ρίψεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου canadair, σταματώντας για τις νυχτερινές ώρες. Αυτή την στιγμή στο σημείο είναι ισχυρή πυροσβεστική δύναμη από τις Π.Υ. Ιστιαίας, Μαντουδίου και Λίμνης.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένετε το πεζοπόρο τμήμα Στερεάς, ενώ επέστρεψαν τα 3 πυροσβεστικά οχήματα που είχαν σταλεί για ενίσχυση στο Μαρμάρι. Στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς συμμετέχει και ο Δασικός Συνεταιρισμός, ανοίγοντας ζώνες πυροπροστασίας.
Είναι δύσκολο ακόμα να εκτιμηθεί πόσα στρέμματα έχουν καεί, το πύρινο μέτωπο υπολογίζετε χοντρικά σε 1 χλμ.
Κατά τα άλλα, κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα με την φωτιά στο Μαρμάρι που δυστυχώς στο πέρασμα της έκαψε δύο σπίτια ενώ τραυματίστηκε και πολίτης στην προσπάθεια του να σβήσει την φωτιά και να σώσει το σπίτι του.

ΠΗΓΗ: http://www.evianews.com