Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινήσαμε !!! Μπροστά στην λαίλαπα των καταστροφικών προθέσεων των διαχειριστών του μνημονίου απέναντί μας, μόνη λύση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ.

Σήμερα 31/8/2012 στις 11.30 το πρωί, τα προεδρεία των σωματείων Π.Σ.-ΕΛ.ΑΣ.-Λ.Σ. βρεθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος και κατευθυνθήκαμε στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί μας βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή, που δηλώσαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας για επιβίωση. Δηλώσαμε στα Μ.Μ.Ε. την απόφασή μας να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τη νέα σφαγή στο φτωχοκάματό μας.
Στις 12.30 πορευτήκαμε προς τη Βουλή των Ελλήνων. Συγκεντρωμένοι στην είσοδο, αναμέναμε και κάναμε αισθητή την παρουσία μας, στους κ.κ. Υπουργούς που εξέρχονταν από το υπουργικό συμβούλιο που μόλις είχε τελειώσει.
Στις 13.30 οι Πρόεδροι των Σωματείων συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε την πλήρη γνώση των οικτρών οικονομικών των ενστόλων και δήλωσε τη συμπαράσταση του στο αίτημα της μη περικοπής εκ νέου του εισοδήματος τους.
Στις 14.00 έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Μειμαράκη και τους κ. Νάκο και κ. Τραγάκη. Τους παρουσιάστηκαν εκτενώς τα προβλήματα των ενστόλων και τους ζητήθηκε η ενεργή παρέμβασή τους.
Στις 15.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα της Ν.Δ. κ Ε. Κεφαλογιάννη στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, όπου και του αναλύθηκε η δεινή θέση των ενστόλων και του ζητήθηκε η παρέμβαση του κόμματος του, για την απόκρουση νέων περικοπών.
Στις 16.15 πραγματοποιήθηκε η επιδιωκόμενη από μέρες συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ, Στουρνάρα, ο οποίος στην ολιγόλεπτη συνάντηση του έδωσε με κυνικό τρόπο το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξαίρεσης των ενστόλων από μισθολογικές μειώσεις.
Η συνάντηση προφανώς δείχνει ότι κυβερνητικές συνιστώσες, κερδίζουν πολιτικό χώρο, με δήθεν φιλικές προς εμάς δηλώσεις, την ώρα που τα εκτελεστικά όργανα του Μνημονίου, έχουν έτοιμο το πετσόκομα των αποδοχών μας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΑΠΣ