Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άσκηση «Διά Πυρός 2012» στην Π.Υ. Λαμίας



Φωτιά σε δασική έκταση και σε ποιμνιοστάσιο βόρεια της Λαμίας , προέβλεπε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποίησε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Περιπολικό όχημα εντοπίζει έντονο καπνό στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Οχήματα από την Υπηρεσία Λαμίας ενημερώνονται για το συμβάν και μέσα σε ελάχιστο χρόνο φτάνουν στο σημείο, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις αφού η φωτιά που ξεκίνησε από το ποιμνιοστάσιο εξαπλώνεται σε δασική βλάστηση.
Ο Διοικητής της Λαμίας που βρίσκεται καθοδόν δίνει εντολή να μεταβούν οχήματα από την ΒΙΠΕ, το Αργυροχώρι, το Δομοκό, την Στυλίδα και τον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά και από την Μακρακώμη.
10 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς ο διοικητής φτάνει στον τόπο του συμβάντος και ζητά την συνδρομή των δύο ομάδων πεζοπόρου της 7ης ΕΜΑΚ.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την άφιξη πεζοπόρων τμημάτων των ενόπλων Δυνάμεων αλλά και υδροφόρων οχημάτων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Περισσότεροι από 30 άνδρες και 11 οχήματα συμμετείχαν στην συγκεκριμένη άσκηση ετοιμότητας που είχε ως σκοπό και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων.
Την άσκηση συντόνιζε ο Διοικητής Στερεάς Παναγιώτης Σκόνδρας ενώ το έργο των πυροσβεστών παρακολουθούσαν τόσο ο Δήμαρχος Λαμίας αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος.

ΠΗΓΗ: LAMIASTAR.GR

Σχόλιο του διαχειριστή  

Δυστυχώς στην Άσκηση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια  δεν συμμετείχαν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας οι οποίοι μέχρι και  αυτήν την ώρα είναι ακόμη στο περίμενε… Κύριες  ευθύνες για την καθυστέρηση φέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι   φορείς Υπουργεία , Αρχηγείο, Ομοσπονδία που μας διαβεβαίωναν για 8μηνο,7μηνο, 6μηνο και τώρα παρακαλάνε για 5μηνο!!! Όλος ο αντιπυρικός  σχεδιασμός  της χώρας είναι στον αέρα…  κάποιοι θυμήθηκαν να στείλουν έγγραφα στα μέσα Μαΐου για την πρόσληψη τους… στην υπηρεσιακή κυβέρνηση  που μόνη ευθύνη έχει βάση του συντάγματος  απλά  να οδηγήσει την χώρα σε εκλογέςκαι το αποκορύφωμα είναι…  το  σημερινό δημοσίευμα στο www.in.gr  «Μέχρι τον Ιούλιο οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.900 εποχικών πυροσβεστών»  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...