Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πυροσβεστήρας ρίψης-τύπου χειροβομβίδας - mab

 

Πλεονεκτήματα του συστήματος mab :
Εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση πυρκαγιών στερεών (κλάση Α) και υγρών (κλάση Β) καυσίμων (μέχρι 16 m3) αποτρέποντας την αναζωπύρωση αυτών. Λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -25 οC ως και +65 οC. Μικρό μέγεθος και βάρος – εύκολη χρήση. Χωρίς παρενέργειες κατά τη διάρκεια και μετά την πυρόσβεση. Δεν χρειάζεται καμμία συντήρηση. Μεγάλη διάρκεια ζωής (5 χρόνια)
Ο πυροσβεστήρας τύπου χειροβομβίδας mab, συνήθως χρησιμοποιείται σε κλειστούς ή ημιυπαίθριους χώρους:
σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις όπως, βιοτεχνίες, μηχανοστάσια, λεβητοστάσια, καυστήρες, ανελκυστήρες, πισίινες, πρατήρια υγρών καυσίμων, διυλιστήρια κλπ. σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως σπίτια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά, κάμπινγκ, σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, εκκλησίες, κλπ. Σε πλωτά βιομηχανικά μέσα και μέσα μεταφοράς όπως επιβατηγά πλοία, γιότ, ferry boats (μηχανοστάσιο/καμπίνες επιβατών), αεροδρόμια, τρένα κλπ. Σε δίκτυα υψηλής τάσης, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, αίθουσες ελέγχου (computer rooms) κλπ. Σε χώρους στάθμευσης, γκαράζ, αποθήκες κλπ.
Τοποθετήστε τον πυροσβεστήρα τύπου χειροβομβίδας mab, κοντά σε χώρους με υψηλό κίνδυνο φωτιάς.
Χρησιμοποιείστε τον πυροσβεστήρα mab για την καταπολέμηση φωτιάς:πετώντας την χειροβομβίδα σε ένα τοίχο ή οποιοδήποτε σκληρό υλικό για να σπάσει το ειδικό περίβλημα του mab, με αποτέλεσμα την διασκόρπιση του διαλύματος, καλύπτοντας την φλεγόμενη περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο, σπάζοντας το περίβλημα του mab και διαλύοντας το περιεχόμενο του σε νερό (μια μποτίλια σε 9 με 10 λίτρα νερού), το οποίο είναι 30 φορές πιο αποτελεσματικό από ότι το νερό μόνο του κατά της φωτιάς.
Σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές και την οδηγία 1999/45/EC, το περιεχόμενο διάλυμα του πυροσβεστήρα mab δεν ταξινομείται ως βλαβερό.
Μέτρα προστασίας:
εισπνοή: είναι αβλαβές, σε επαφή με το δέρμα: είναι αβλαβές, πλύνετε με νερό και σαπούνι. σε επαφή με τα μάτια: αφαιρέστε τους φακούς (αν φοράτε). Ξεπλύνετε καλά τα μάτια με καθαρό τρεχούμενο νερό, κρατώντας τα βλέφαρα ανοικτά. σε περίπτωση κατάποσης: δεν είναι τοξικό, σε περίπτωση κατάποσης, μη προκαλέσετε εμετό, αναζητήστε ιατρική συμβουλή - φροντίδα.
Δήλωση Συμμόρφωσης: Ο κατασκευαστής δια του παρόντος δηλώνει με αποκλειστική ευθύνη του ότι ο πυροσβεστήρας mab συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις: Της οδηγίας 2001/95/EC της 3ης Δεκεμβρίου 2001 σχετικά με General Product Safety. Της οδηγίας European Parliament and Council Directive 94/62/EC της 20ης )εκεμβρίου 1994 σχετικά με τις Συσκευασίες και Απόρριψη Συσκευασιών Της οδηγίας 93/465/EC Council Decision της 21ης Ιουλίου 1993 σχετικά με την Σήμανση και Χρήση του σήματος CE.μα