Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αχ.Τζουβάρας:"Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην προστασία των πολιτών"

Τι είπε στο LamiaReport ο νέος Διοικητής της 7ης Ε.Μ.Α.Κ

Τη διοίκηση της 7ης Ε.Μ.Α.Κ Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Επιπυραγός Αχιλλέας Χ. Τζουβάρας.
Ο έμπειρος αξιωματικός που έχει υπηρετήσει τα τελευταία 8 χρόνια στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. αλλά και 4 χρόνια στην 1η Ε.Μ.Α.Κ. Αττικής, είπε στο LamiaReport ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άνδρες της υπηρεσίας του είναι πανέτοιμοι να υπερβάλουν εαυτόν για την προστασία του πολίτη και του φυσικού περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα ζητά από τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να μην ξεχνούν ότι οι μεγάλες καταστροφές από δασικές πυρκαγιές ξεκίνησαν από εγκληματική αμέλεια συνανθρώπων μας.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση που έκανε στο LamiaReport, που του ζητήσαμε με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του:

<<Παρότι αναλαμβάνω καταμεσής της αντιπυρικής περιόδου γνωρίζω καλά τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, καθώς υπηρετώ σ' αυτήν τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια, ενώ έχω υπηρετήσει και τέσσερα (4) χρόνια στην 1η Ε.Μ.Α.Κ. Αττικής.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Αξιωματικούς και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, όπως επίσης και με το μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα κάνουμε εκπτώσεις στην προστασία των πολιτών και στην πυρασφάλεια του φυσικού περιβάλλοντος. Θα είμαστε όλοι έτοιμοι ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε ημέρας. Το αν θα πετύχουμε όμως, από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει να έχουμε μαζί μας όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας σε ότι αφορά την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση και θα πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια οι κείμενες Πυροσβεστικές Διατάξεις, που αφορούν την πυροπροστασία της χώρας μας.

Ας έχουμε λοιπόν τεταμένη την προσοχή μας, διότι το παρελθόν και οι αριθμοί και τα στατιστικά δείχνουν ότι οι μεγάλες φυσικές καταστροφές από δασικές πυρκαγιές ξεκίνησαν από εγκληματική αμέλεια.>>


ΠΗΓΗ: LAMIAREPORT