Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε στη 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.
Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες Διατάξεις» με το οποίο επιλύεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των εποχικών πυροσβεστών. Το νομοσχέδιο εκτός των άλλων προβλέπει την σύσταση ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης».
“Επιλέχθηκε η λύση του θεσμού των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης διότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις αβεβαιότητες και τις ανασφάλειες τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που δέχονται τις υπηρεσίες τους. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Κυβέρνηση – και προσωπικά συναισθάνομαι την αγωνία- με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι στην εποχή του αυστηρού περιορισμού των προσλήψεων επιλέχθηκε αυτός ο δίκαιος τρόπος “.
Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ήταν και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού η τακτοποίηση του δημοσίου τομέα που ασχολείται με την πυροσβεστική υπηρεσία καθότι υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και μορφών εργασίας. Αναφέρθηκε ακόμη στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες στο δημόσιο τομέα και ειδικότερα επί Κυβέρνησης της Ν.Δ. όπου οι πελατειακές σχέσεις και οι αθρόες χωρίς κριτήρια προσλήψεις, τον διόγκωσαν και τον επιβάρυναν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σήμερα τη γνωστή κατάσταση. Ακόμη, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τις Ενώσεις των Περιφερειακών Οργάνων προκειμένου να ρυθμιστούν και οι λεπτομέρειες της προκήρυξης, που καλύπτει 4.000 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους εδώ και πολλά χρόνια και συνέχισε:
“Αφού καθοριστούν οι λεπτομέρειες θα έχουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα στην υπηρεσία του πολίτη, με πιο στέρεες βάσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό γίνεται με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και όχι για να “τακτοποιήσουμε” πελατειακά κάποιους ανθρώπους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρέπει να αποκτήσει την τάξη που όφειλε να έχει εδώ και πολλά χρόνια”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 4.000 εποχικοί πυροσβέστες σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων περίπου 370 στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης θα επωφεληθούν από τη νέα νομοθετική ρύθμιση.

Σχόλιο του διαχειριστή:

Αυτές είναι πολύ σημαντικές δηλώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και  Βουλευτή του  ΠΑΣΟΚ στον νομό  Ροδόπης, του  Γιώργου Πεταλωτή.
Συνιστώ υπομονή και ψυχραιμία σε όλους του συναδέλφους, μην κυνηγάτε την είδηση, όταν δεν υπάρχει, μην δημιουργείτε μεγάλη σύγχυση στους συναδέλφους, όλα θα ρθουν σύντομα στην ώρα τους, απλά υπομονή, εγρήγορση και αντικειμενική ενημέρωση.

ΠΗΓΗ: RodopiNews.gr