Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: «Στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας».


Αξιότιμοι Κύριοι,
Ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί όχι μόνο στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων όπως και του Δήμου Δωρίδας, περιοχές ευθύνης της ανωτέρω Υπηρεσίας διότι ενημερωθήκαμε στις 3 Μαρτίου 2011 ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος ζητήθηκε το κλείσιμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας.
Εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε δυσάρεστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών μας και αυτό γιατί το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν περιορίζεται μόνο στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και επεμβαίνει όποτε και όταν έχει ανάγκη ο πολίτης για βοήθεια σε τροχαία, πλημμύρες διασώσεις και απεγκλωβισμούς επίβλεψη πυρασφάλειας μεγάλων συχνών εκδηλώσεων κ.α.
Επιπροσθέτως περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητά της οι Ξενοδοχειακές Εγκαταστάσεις, το Οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα το τμήμα της Ε,Ο. Ιτέας - Αντιρρίου (όπου καταγράφονται τα περισσότερα κα δυσκολότερα τροχαία ατυχήματα πανελλαδικά), το Λιμάνι, η Μαρίνα και τα Αγκυροβόλια σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης μικρών σκαφών, οι δασικές εκτάσεις του καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, τα άλση και τα δασύλλια, η προστασία του παραδοσιακού Ελαιώνα Φωκίδας που αποτελεί κομμάτι του περίφημου Δελφικού Τοπίου, οι αρχαιότητες της Κίρρας (ΖΟΕ Δελφών)- πρέπει να τονίσουμε ότι μία τέτοια ενέργεια δημιουργεί κοινωνικοοικονομικές ανακατατάξεις με μετακινήσεις οικογενειών.
Αντιλαμβανόμενοι το μεγάλο κόστος του ενοικίου που επιβαρύνεται το Πυροσβεστικό Σώμα, αναλαμβάνουμε να στεγάσουμε ΑΜΕΣΑ την υπηρεσία σε κτίριο της Δημοτικής μας Ενότητας είτε το πρώην Κοινοτικό κατάστημα και νυν Ωδείο όπως και χώρος στέγασης της Τεχνικής Υπηρεσίας μας (είναι το κτίριο απ' όπου απεχώρησε η υπηρεσία προ ετών) είτε τα πρώην Δημοτικά Σφαγεία.
Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ιτέας προβλέπεται - έχει χωροθετηθεί χώρος για Πυροσβεστική Υπηρεσία, επομένως βρίσκοντας τους πόρους για χρηματοδότηση θα προβούμε σε συνεργασία μαζί σας στην κατασκευή του πλέον κατάλληλου κτιρίου.

e-mail : antiditea@0696.syzefxis.gov.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με εκτίμηση,

Η Αντιδήμαρχος Δελφών Δημοτικής Ενότητα Ιτέας
Λαίνη- Κολλιαλή Παναγιώτα