Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση μελών ΠΟΣΠΥΔ

Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
Σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα βγει τις επόμενες 15 ημέρες.
Αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ, εκτιμάται ότι πρέπει να έχει δημοσιευτεί μέχρι 31/03/2011.
Αμέσως μετά, 02/04/2011:
  • Πρέπει να δημοσιευτεί σε πανελλαδικά έντυπα (ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κ.λ.π.)
  • Έπειτα, σε 10 ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
  • Συνεπώς πρέπει να υπάρξουν καταθέσεις δικαιολογητικών μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, δηλ. από 12/04-22/04 κατάθεση δικαιολογητικών (μεσολαβεί και το Πάσχα).
  • Στη συνέχεια σε πόσες ημέρες θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα; Πόσες χιλιάδες αιτήσεις θα εξετάσει η τριμελής επιτροπή;
  • Η κατηγορία των 600 ατόμων για πολίτες θα είναι μαζί με των συμβασιούχων πυροσβεστών;
  • Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν πάνω από 20.000 αιτήσεις!!!!
  • Αν υποθέσουμε ότι βγαίνουν τα αποτελέσματα σε 20 εργάσιμες ημέρες πάμε για 10 Μαῒου.
  • Μετά τα αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει προθεσμία τουλάχιστον 10 εργάσιμων ημερών για τις υποβολές ενστάσεων. Πάμε στις 20-25 Μαῒου.
  • Μετά έπονται ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικά τέστ (αγωνίσματα, γιατρούς για τους πολίτες κ.λ.π.). Οι παραπάνω ημερομηνίες είναι με τα ποιο αισιόδοξα σενάρια συνάδελφοι.
  • Τι θα γίνει με την 2μηνη σχολή;
  • Έχουμε ζητήσει να υπάρξει εκπαίδευση σε πρωϊνές βάρδιες σε Π.Υ. αντί της σχολής. Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα.
Αυτοί είναι μερικοί από τους προβληματισμούς που έχουν τεθεί από την φυσική και πολιτική ηγεσία στο Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ.
Σε όλα αυτά προστίθεται ότι οι πιστώσεις για το έτος 2011 είναι 56 εκ. ευρώ και πρέπει με αυτά τα χρήματα να δουλέψουμε οι 5.385 περίπου συμβασιούχοι πυροσβέστες για έως 7 μήνες και να φτάσουν τα χρήματα ώστε να προσληφθούν στα τέλη Οκτωβρίου οι 4.000 5ετίας και να περάσουν στη σχολή 01/11/2011 και στους οποίους ο μισθός θα είναι 300 ευρώ περίπου στη σχολή δεδομένου ότι όταν συντάχθηκε ο προϋπολογισμός δεν προβλέφθηκαν επιπλέον δαπάνες για το έτος 2011.
Η ΠΟΣΠΥΔ αγωνίζεται ώστε:
Α) ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Β) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΩΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 5.385!!! ΓΙΑ ΤΟ 2011!!!
Όσο χρόνο γίνεται περισσότερο καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει θυσίες και τα χρήματα δεν φτάνουν.
Γ) Εξετάζεται το ενδεχόμενο ΑΝ υπάρχει η δυνατότητα να προλάβουν να καταθέσουν δικαιολογητικά οι συνάδελφοι 2ης ευκαιρίας που παίρνουν απολυτήριο τον Ιούνιο χωρίς αυτό όμως να δημιουργήσει προβλήματα στην προκήρυξη. Αν δεν, θα πρέπει να προωθήσουμε μεταβατικές διατάξεις αργότερα.
Παράλληλα εξετάζονται τα θέματα που χρήζουν διευκρινήσεων, των ιατρικών, ψυχοτεχνικά, βαθμολογίες, μόρια, ποινικά κ.λ.π.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και εκτενή ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της προκήρυξης η οποία ολοκληρώνεται και προστίθενται τελευταίες λεπτομέρειες.
Πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα, 23/3 ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. και το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ σε άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου είχαμε παραβρεθεί όλοι.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ