Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

<< ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ >>

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 330
Λάρισα,  25   Μαΐου    2015   
ΠΡΟΣ : ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
                                                                    
 ΘΕΜΑ : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >>.
Συνάδελφοι στις 20 και 21 Μαΐου και στο πλαίσιο επισκέψεων προς ενημέρωση της Πολιτικής και της φυσικής Ηγεσίας πραγματοποιήθηκαν από την Ένωση μας 3 συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη , Τρίκαλα, Καρδίτσα  με παρουσία του Αν. Υπουργού κ. Πανούση τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Μαστρογιάννη τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλο και το Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπαγεωργίου.
Συμπερασματικά και από τις 3 συναντήσεις που είχαμε στην διάρκεια των επισκέψεων τους στις ανωτέρω Υπηρεσίες η Πολιτική αλλά και η φυσική Ηγεσία άφησε στο πέρασμα της μια γεύση αισιοδοξίας και προγραμματισμού επίλυσης των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος αν και ως αφετηρία για την επίλυση τους έθεσαν τα τέλη Ιουνίου και την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα οικονομικά θέματα.
Ενημέρωση που είχαμε :
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
Αρχή της διαδικασίας ένταξης στο μόνιμο προσωπικό αμέσως μετά τον Ιούνιο με έκδοση σχετικής Κ.Υ.Α. των συναδέλφων με Λύκειο και 40 ετών το 2011 η οποία διαδικασία θέλει τον χρόνο της . Τροποποίηση του 3938/2011 άρθρο 15 και μονιμοποίηση των υπολοίπων. Έχει είδη δρομολογηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με συνολικό κόστος 20 εκ. ευρώ ( 12 + 8 ).
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ–ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ–ΑΔΕΙΕΣ– ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΔΗΓΩΝ – ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ.
Δεν συζητούνται για το λόγο ότι έχει επιλεγεί η πρόταση της ομογενοποίησης .
ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΕΠΙΛΑΧΌΝΤΩΝ.
Οι εξ ιδιωτών θα χρειαστούν τον χρόνο τους καθώς υπάρχει η διαδικασία των αθλημάτων και στην σχολή πρέπει να μπουν όλοι μαζί. Οι εξ εποχικών γίνετε προσπάθεια ώστε να τελειώσουν γρήγορα οι διαδικασίες διασταύρωσης των δικαιολογητικών ώστε μετά τις κληρώσεις ισοβάθμιων να ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση τους ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα με την πρόσληψη των εποχικών.
ΥΓΙΕΙΝΉ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ 
Έναρξη της σχετικής διαδικασίας με ότι αυτή προβλέπει και κατόπιν διαλόγου μετά την αντιπυρική περίοδο και υλοποίηση της μέχρι την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής .
ΒΑΘΜΟΛΌΓΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΏΝ.
Δίκαιο αίτημα πρέπει και είναι απαραίτητο να εναρμονιστεί και το Πυροσβεστικό Σώμα με τους αντίστοιχους βαθμούς της Αστυνομίας και του Στρατού. Έχει κάποιο κόστος το οποίο θα είμαστε σε θέση να το βρούμε ώστε να αρθεί η συγκεκριμένη αδικία.
Συνάδελφοι και η αντιπυρική και ο Ιούνιος είναι μπροστά μας. Τα νέα και οι προτάσεις της Πολίτικης Ηγεσίας καλές .
Εμείς για μια ακόμα φορά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε κανένας Έλληνας πολίτης να μην κινδυνέψει γιατί αυτό είναι το καθήκον μας !
Το ζητούμενο είναι αν η πολιτική Ηγεσία μετά από πολλά χρόνια κάνει το αυτονόητο !
 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6948087676                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868