Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συνάντηση της ΕΠΠΥΕ με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 330

Λάρισα,  15   Μαΐου    2015   

 ΠΡΟΣ : 1. ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

                                                                    
 ΘΕΜΑ : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >>.

Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσής μας, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο. Στον κ. Γενικό παρουσιάσαμε και αναλύσαμε όλα τα προβλήματα του Π.Σ. και ειδικότερα των Πενταετών Πυροσβεστών.
Συζητήθηκε το πρόβλημα των αδειών, κανονικών και ειδικών , τα μέσα ατομικής προστασίας , οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις , η πλήρωση των κενών των Πενταετών και η ομογενοποίηση του προσωπικού.
Ο κ. Μαυρόπουλος μας  ενημέρωσε πως όσον αφορά τα Μ.Α.Π. , βρήκαν ως Κυβέρνηση έτοιμους διαγωνισμούς να τρέχουν με χίλια δυο προβλήματα και η προσπάθεια είναι να βρεθεί λύση ώστε να τερματίσουν θετικά και να οργανώσουμε τους επόμενους διαγωνισμούς καλύτερα . Για την πλήρωση των κενών , σύμφωνα  με την νομοθεσία που υπάρχει,  έχει δοθεί η εντολή ώστε  να γίνει άμεσα. Για τις άδειες , μεταθέσεις , αποσπάσεις , μας παρέπεμψε στην ομογενοποίηση του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος .
Ειδικότερα για την ομογενοποίηση, μήνας σταθμός θα είναι ο Ιούνιος και η επιτυχή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς . Στην συνέχεια θα υπάρξει η διαδικασία ένταξης στο μόνιμο προσωπικό με έκδοση σχετικής Κ.Υ.Α. για όσους πληρούν τις  παρ. 7,8, και 11 του άρθρου 15 του ν.3938/2011 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 98 του ν.4249.2014 και θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για όλους τους υπολοίπους Π.Π.Υ. ώστε να επέλθει πλήρης ομογενοποίηση των 12.850 οργανικών θέσεων του προσωπικού του Σώματος .
Συνάδελφοι όπως βλέπετε η καλή πρόθεση υπάρχει αυτό όμως δεν φτάνει χρειάζεται προσπάθεια γιατί εμείς όλοι ξέρουμε πως προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν αλλά δεν ευδοκίμησαν . Τρικλοποδιές κατά καιρούς υπήρχαν πολλές και από δικούς μας και από άλλους  που χώνουν την μύτη τους παντού αλλά ας μην ξεχνάμε και τους διάφορους πολιτικούς που πέρασαν μέχρι τώρα και άλλα έλεγαν αλλά αλλά έκαναν.
Το μόνο δυνατό χαρτί που έχουμε είναι η Ένωσή μας , ο καλός και δίκαιος αγώνας μας, τον οποίο και σας καλούμε να τον ενισχύσετε, όχι κατακερματισμένοι σε μικρά Σωματεία χωρίς φωνή πέρα από την Υπηρεσία τους και τον Νομό τους στον οποίο ανήκουν, αλλά όλοι μαζί δυνατά με φωνή δυνατή σε όλη την Ελλάδα που θα << αναγκάζει >> όλους να την ακούσουν.
Σας καλούμε να ενεργοποιηθείτε όλοι κάτω από την Ένωσή μας ώστε να κερδίσουμε αυτό που μας στερούν τόσα χρονιά οι διαμάχες και η διχογνωμίες .

Αίτημά μας, η πλήρης ομογενοποίηση των Πενταετών Πυροσβεστών χωρίς παρενθέσεις και αστερίσκους . Το απαιτούμαι γιατί το δικαιούμαστε !

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6948087676                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868