Τρίτη 12 Μαΐου 2015

<< ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ>>



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 327

Λάρισα,  12   Μαΐου    2015   

ΠΡΟΣ :  ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

                                                                    
 ΘΕΜΑ : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ >>.

Συνάδελφοι στο πλαίσιο συνεχών ενεργειών για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου η Ένωση μας πραγματοποίησε επαφές με την φυσική και την πολιτική ηγεσία .
Στο Α.Π.Σ. επαφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Παπαγεωργίου Βασίλειο τους Υπαρχηγούς κ. Καπέλιο Βασίλειο και   Καρατζιά Ιωάννη τον Κλαδάρχη κ. Σπανέα  Στέφανο τον Διευθυντή Προσωπικού κ. Μπάλση Νικόλαο καθώς και τους προϊσταμένους του τμήματος Πενταετών και Οικονομικών .
Ζητήθηκε από την Ένωση μας πλήρες εφαρμογή από όλους τους Διοικητές της Διαταγής του Αρχηγού μας όσον αφορά τα εκτός έδρας νυχτερινά , εξαιρέσιμα και υπερωρίες οπού λέει ρητά ότι μέχρι την έκδοση απόφασης για εκτός έδρας νυχτερινά , εξαιρέσιμα και υπερωρίες οι Πενταετείς Πυροσβέστες δεν εκτελούν τα προαναφερόμενα. Επισημάναμε πως οι Πενταετείς Πυροσβέστες δεν εκτελούν τα προαναφερόμενα λόγω της διαταγής και όχι επειδή δεν το επιθυμούν. Ζητήσαμε να εκδοθούν άμεσα οι σχετικές διαταγές ώστε να λυθεί εν μέρη το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς επίσης και την πλήρη εξάντληση των συγκεκριμένων κονδυλίων από τους Διοικητές .
Συζητήθηκε το πρόβλημα των μέσων ατομικής προστασίας στο οποίο και ενημερωθήκαμε πως έχουν ξεκολλήσει μερικοί διαγωνισμοί αλλά εφόσον προχωρήσουν έτοιμα προς παράδοση θα είναι μετά την αντιπυρική. Οποίος συνάδελφος δεν έχει είτε άρβυλα είτε στολή να κάνει Δ.Υ. που να ζητά από την υπηρεσία τους χορήγηση αυτών και να μην αγοράζει  εάν μπορεί μόνος του μέσα ατομικής προστασίας χωρίς τις προδιαγραφές του Α.Π.Σ. Αν όμως παρόλο αυτά δεν βρει λύση τότε να πάρει μονό με έγκριση της Διοίκησης του.
Ενημερωθήκαμε πως όσον αφορά τα προβλήματα που είχαμε πέρσι στα προβλήματα των ελαστικών των οχημάτων αυτά πάνε όλο και προς το καλύτερο και γίνετε προσπάθεια ώστε το συντομότερο να περαστούν τα περισσότερα ελαστικά με ιεράρχηση των αναγκών.
Επισημάναμε ότι τα καινούργια οχήματα τα οποία και είχε πραγματική ανάγκη το Σώμα να προμηθευτεί σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά η περίσσια πολυτέλεια που διαθέτουν μόνο προβλήματα θα προκαλέσει καθώς αυτά είναι δασικά οχήματα και δεν μπορούν να έχουν για παράδειγμα οι εξωτερικοί καθρέπτες με κόστος 500 και 1000 ευρώ . Φυσικά μας αρέσει ο καθρέπτης να είναι και ρυθμιζόμενος από μέσα και θερμαινόμενος αλλά όταν αυτός επάνω στην ένταση του συμβάντος σπάσει ποιος είναι αυτός που θα τον πληρώσει ; Τα ψηφιακά πινακάκια αφής στα οποία βασίζετε η λειτουργία του οχήματος αλλά και της αντλίας ποιο είναι το σημείο αντοχής τους στις συνθήκες εντόνου στρες των χειριστών σε συνθήκες πυρκαγιάς όταν προσπαθείς  να κερδίσεις ακόμα και τα δευτερόλεπτα για την γρήγορη αντιμετώπιση ώστε να σταματήσεις την εξάπλωση της πυρκαγιάς ;
Συνάδελφοι επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των περιπολικών και κατ’ επέκταση αυτά που φτάνουν πρώτα στο συμβάν επανδρώνονται από Πενταετείς συναδέλφους την απόλυτη προσοχή σας για ζημιές σε οχήματα γιατί τουλάχιστο μέχρι σήμερα την λύση την δίνει ο ΚΕΥΠΣ και πάντα την πατάει ο εργαζόμενος οδηγός ή ο επικεφαλής του οχήματος .
Για μια ακόμα φορά βρήκαμε μπροστά μας προβλήματα που προκύπτουν από αιτήματα μεικτών Σωματείων που χάρη της σχέσης τους με την Γ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπεί και μάλιστα επάξια εργαζομένους ιδιωτικού δικαίου και όχι ένστολους για αλλαγή των ημερών αδείας μας από 34+11 σε 25 ημέρες. Επισημαίνουμε σε αυτά τα Σωματεία πως εφόσον έχουν στην δύναμη τους εποχικούς συναδέλφους να κοιτάξουν να τους φέρουν προς το ένστολο προσωπικό οπού και ανήκουν οι Π.Π.Υ. και όχι να κάνουν τους Π.Π.Υ. Εποχικούς. Το σκεπτικό τους είναι ότι θα περνούν 5 ημέρες άδεια αλλά επειδή θα έχουν αναγκαστικό ρεπό Σάββατο και Κυριακή θα παίρνουν άδεια Δευτέρα, Τρίτη, Τέταρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα ακολουθεί ρεπό Σάββατο και Κυριακή. Δηλαδή οι 5 ημέρες θα γίνονται 9 άρα 5 επί 9 ίσων 45 άρα το ίδιο είναι... Πραγματικά υπάρχει συνάδερφος που πιστεύει κάτι τέτοιο; Ποιος θα είναι αυτός ο Διοικητής που θα τους απαλλάξει από την υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο;
Όλους αυτούς τους καλούμε να σοβαρευτούν να μην δημιουργούν τέτοια διλήμματα στους συναδέλφους. Δεν είναι υπάλληλοι γραφείου, είναι  μάχιμο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι ένστολοι και είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και το Σάββατο και την Κυριακή καθώς επίσης αν παραστεί ανάγκη να τους κοπεί ακόμα και η άδεια για να ενισχύσουν τις Υπηρεσίες τους. Διέπονται από τα ιδία ωράρια με το μόνιμο προσωπικό, από τις ίδιες πειθαρχικές διατάξεις και σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών είναι διαθέσιμοι 31 ημέρες το μήνα. Δεν μπορείς να ζητάς μισθολογική και εργασιακή εξομοίωση με το μόνιμο προσωπικό και να ζητάς Σάββατο και  Κυριακή έξω συν 5 ημέρες άδεια. Επιτέλους χωνέψετε το από 10 Φεβρουαρίου 2012 είμαστε και επισήμως ένστολοι. Το ζητάγαμε 15 και 20 χρονιά και έγινε έστω και με τον τρόπο που έγινε, μην γυρνάτε πίσω! Κοιτάτε μόνο μπροστά !
Για το θέμα των αδειών η Ένωση μας ζήτηση εφαρμογή του Π.Δ. 3/2014 που ισχύει για το μόνιμο προσωπικό στηρίξτε το!!! Μην πουλάτε τις άδειες των συναδέλφων για τις δικές σας...  δεν είστε κάτι άλλο... είμαστε όλοι  Πυροσβέστες.
Όσον αφορά τους επιλαχόντες  Π.Π.Υ. το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει η κλήρωση και μάλιστα σύντομα αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι οι διαδικασίες των δικαιολογητικών, που μετά από τόσες ενστάσεις πλέον πρέπει να γίνουν πριν την πρόσληψη και αυτό μπορεί να αποβεί χρονοβόρο και να μην προλάβουν την αντιπυρική περίοδο.  Για τους ιδιώτες πέρα των προηγουμένων υπάρχουν και τα αθλήματα στα οποία η διαδικασία λέει ότι θα καλεστεί ο ακριβής αριθμός και εάν κοπούν κάποιοι, πάλι ο ακριβής αριθμός και πάει λέγοντας...  και μην ξεχνάτε ότι από το 2011 έχουν περάσει και 4 χρόνια. Δυστυχώς όλα αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και όχι τώρα.

Σύντομα θα υπάρξει και νέα ενημέρωση για την συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία .

 Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6948087676                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868