Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δημόσιο: 2.500 απολύσεις λόγω πλαστών δικαιολογητικών – Ολόκληρη ... φάμπρικα στήθηκε για προσλήψεις και προαγωγές

- Το 10% όσων ελέγχθηκαν είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου
- Άμεση απόλυση προβλέπει ο νόμος για παραποίηση εγγράφων
- 35.000 μονιμοποιήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο και οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση

Ολόκληρη φάμπρικα φαίνεται ότι είχε στηθεί από κάποιους για την πρόσληψη ή τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά.
Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκείνοι που πλαστογράφησαν είτε τον βαθμό του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.
Τα στοιχεία, αλλά και οι δηλώσεις των στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνουν πλέον μία και μόνη κατεύθυνση. Απολύσεις και μάλιστα άμεσες για όσους παραποίησαν τον φάκελό τους προκειμένου είτε να προσληφθούν είτε να πάρουν προαγωγή.
Μάλιστα τα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν ότι από τις έρευνες στους φακέλους των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προκύψουν 2.500 απολύσεις, ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για έναν αριθμό τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων που θα συμπεριληφθούν στις 6.500 απολύσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα βάσει της Μνημονιακής υποχρέωσης ως το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα το Έθνος τα στοιχεία δείχνουν ότι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οι έλεγχοι έδειξαν ότι 316 άτομα είχαν πλαστά δικαιολογητικά, όμενους του ΟΣΥ οι 80 είχαν παραποιήσει τον φάκελό τους, ενώ και στη δημοτική αστυνομία εντοπίστηκαν 156 εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά. Στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου και έτσι τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο 35.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, οι φάκελοι όλων ελέγχονται για να αποκαλυφθούν ποιοι και πόσοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά

newsit