Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ερώτηση της ΕΠΠΥΕ για το Εκλογικό επίδομα

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 212

Λάρισα 19 Ιουνίου 2014



ΠΡΟΣ : Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος   Αξιότιμο κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο



ΘΕΜΑ: << Εκλογικό επίδομα >>.


Αξιότιμε Αρχηγέ τα τελευταία χρόνια το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος έχει υποστεί σοβαρές μειώσεις στις αποδοχές του για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες πολίτες .
Ειδικότερα οι Πενταετείς Πυροσβέστες οι οποίοι είναι και οι ποιο χαμηλόμισθοι στα Σώματα Ασφαλείας έχουν ανάγκη καθαρά και μόνο για να βιοποριστούν ακόμα και το ένα ευρώ.
Η εκλογική αποζημίωση στα Σώματα Ασφαλείας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση  γίνετε όλο και ποιο μικρή με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος επί της ουσίας να μην αμείβεται για τις υπηρεσίες που καλείτε να προσφέρει ενόψει των εκλογών.
Στις τελευταίες εκλογές το προσωπικό βρίσκονταν επί ένα μήνα σε καθεστώς επιφυλακής , δεν μπορούσε να κάνει χρήση κανονικής άδειας αλλά και ήταν υποχρεωτικά τις δυο Κυριακές των εκλογών εντός της Υπηρεσίας . Το κράτος για τις Υπηρεσίες αυτές πρόσφερε στους ένστολους το πενιχρό ποσό των 200 ευρώ μεικτά τα οποία μετά την εκκαθάριση θα είναι περίπου τα μισά , αλλά συγχρόνως έκανε και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το εισπράξουμε εντός των προθεσμιών που έδωσε.
Παρόλα αυτά ουδέποτε μέχρι και σήμερα το προσωπικό του Σώματος έχει αποζημιωθεί αυτής της εκλογικής αποζημίωσης .

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων και ειδικότερα των Πενταετών στους οποίους οφείλονται χρηματικές αποζημιώσεις για Υπηρεσίες για το  έτος 2012 αλλά και  το 2013.

Ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868