Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 211


Λάρισα    16    Ιουνίου      2014     


ΠΡΟΣ :ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.  
 

Συνάδελφοι όπως και την περασμένη χρονιά έτσι και φέτος μας κάνατε θέμα με το εάν ισχύει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2009 ( Διαιτητική απόφαση ).Αφορμή για αυτό η διαταγή του Π.Σ. που αφορά μόνο τους εποχικούς Συναδέλφους για εφαρμογή του 15ωρου. 
Με αφορμή όλα τα παραπάνω μας ζητάτε και ορθός να λάβετε τα επιδόματα που τότε παίρναμε σαν εποχικοί μιας  και ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15  λέει πως αμειβόμαστε σύμφωνα με το πώς αμειβόμασταν σαν εποχικοί Πυροσβέστες .

Κατόπιν όλων των παραπάνω σας δηλώνουμε πως η τότε Συλλογική Σύμβαση δεν ισχύει τουλάχιστον από 14-2-2013, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας.
Επίσης σας κάνουμε γνωστό πως οι Συλλογικές Συμβάσεις ισχύουν ολόκληρες και όχι τμηματικά, δηλαδή δεν μπορεί να ισχύουν μόνο συγκεκριμένες παράγραφοι… ή ισχύουν όλες ή τίποτα.-
Τώρα στο ερώτημα σας γιατί οι εποχικοί Συνάδελφοι υπογράφουν κοινές Συμφωνίες με τις Υπηρεσίες αυτό είναι δίκια τους δουλεία. Η Συλλογική δεν ισχύει ούτε για τους Π.Π.Υ. ούτε για τους εποχικούς και όσων αφορά το ωράριο τους αυτό μπορεί να διευθετηθεί μόνο με μια απλή υπεύθυνη δήλωση. Το τι συμφωνίες μπορεί να έχει κάνει ο Συνδικαλιστικός φορέας των εποχικών Συναδέλφων  με το Α.Π.Σ. εμείς δεν το γνωρίζουμε.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868