Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

« Ενημέρωση Πενταετών από την ΕΠΠΥΕ »

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 149

Λάρισα 17 Νοεμβρίου 2013



ΘΕΜΑ:  « Ενημέρωση  Πενταετών»                                        

         
Συνάδελφοι γίνεται προσπάθεια ώστε τα αναδρομικά από τις μισθολογικές ωριμάνσεις να καταβληθούν στους δικαιούχους Π.Π.Υ. αν όχι στις 10 Δεκεμβρίου με την μισθοδοσία του Νοεμβρίου τότε οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα. Για το θέμα αυτό υπάρχει και η δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας καθώς έχουν είδη εξασφαλιστεί  τα απαραίτητα κονδύλια .
Γίνετε προσπάθεια και υπάρχουν θετικά μηνύματα από τα συναρμόδια Υπουργεία για την αναπλήρωση των κενών που θα δημιουργηθούν στους Π.Π.Υ. μετά την εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία των 225 Δοκίμων Πυροσβεστών . Σε αυτούς τους 225 θα προστεθούν και οι επιλαχόντες Π.Π.Υ. από τους Ιδιώτες που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε παλαιότερη απορρόφηση.
Όσων αφορά των ακριβή αριθμό των συναδέλφων που θα  πάνε στην εκπαίδευση στα Βίλια από τους 225  θα παίξει γιατί θα υπάρχουν πιθανών και συνάδελφοι που δεν θα θελήσουν να αλλάξουν ιδιότητα. Ελπίζουμε όμως πως ο τελικός αριθμός μαζί με τις αποχωρίσεις λόγο  θανάτων, παραιτήσεων κ.α. να είναι τέτοιος που θα καλύψει τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία από τους συναδέλφους με τα 40 μόρια.
Ένα επίσης μεγάλο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις όλων των συναδέλφων είναι το επικείμενο νομοσχέδιο, για το τι περιλαμβάνει αλλά και πότε θα κατατεθεί.
1.                Υπάρχει η δέσμευση και η πληροφόρηση  από την πολιτική όσο και από την φυσική Ηγεσία πως το νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης του Π.Σ. θα κατατεθεί προς το τέλους αυτού του μήνα.
2.                Σε αυτό θα υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις γενικά στην δομή την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τις Πολιτικής Προστασίας  και όχι μόνο  αλλαγές υπέρ ή κατά των Π.Π.Υ.
3.                Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει διαμορφωθεί τους  τελευταίους ένα ή δυο  μήνες αλλά η επεξεργασία του και η διαμόρφωση του  έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η  Ένωση μας έδωσε τις προτάσεις της τόσο στην φυσική όσο  και στην πολιτική Ηγεσία. Κατά καιρούς σας έχουμε ενημερώσει για την πορεία των δικών μας θεμάτων αλλά και γενικότερα του Πυροσβεστικού Σώματος .Από το  αρμόδιο Υπουργείο που είναι και υπεύθυνο για την κατάθεση του νομοσχέδιο  υπάρχει δέσμευση πως  υπάρχουν διατάξεις οι οποίες θα είναι προς βελτίωση  τις επιχειρησιακής δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του προσωπικού αυτού. Απλά περιμένουμε το επίσημο νομοσχέδιο το οποίο και θα κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων σύντομα ώστε να υπάρχει ουσιώδης παρέμβαση εφόσον αυτή χρειάζεται και όχι να ασχολούμαστε με ανεπίσημα έγγραφα τα οποία προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν το ενδιαφέρων των Συναδέλφων.
4.                Αυτή την στιγμή το σχέδιο νόμου βρίσκετε στην διαβούλευση και δεν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει τελικό. Όταν  αυτό  θα πάει στην Βουλή των Ελλήνων στην τελική του μορφή τότε θα είναι και η ώρα για να το εγκρίνουμε ή να το κατακρίνουμε. Στην βουλή θα υπάρξουν  έως και τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής που θα συσταθεί και μετά  θα πάει προς ψήφιση. Εκεί λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία  εφόσον έχουμε δει το πραγματικό νομοσχέδιο στην τελική του μορφή και όχι το σχέδιο νόμου  να παρέμβουμε και να διορθώσουμε τα τυχόν λάθη στοιχειοθετώντας την άποψη μας.
5.                Επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορα πράγματα από κάποιους “κυρίους που δεν γνωρίζουν ούτε τι χρώμα στολή φοράμε” που τρομοκρατούσαν και  έλεγαν ότι τώρα  φεύγουν 2000 μετά θα φύγουν 1000 και  τώρα θα φύγουν 700 Π.Π.Υ. δημιουργώντας  σύγχυση και επειδή ο  χρόνος  έδειξε ότι όλα ήταν ψέματα και ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εμείς σας προτείνουμε να περιμένετε όλοι τον σωστό χρόνο όπως και τον σωστό τρόπο παρέμβασης σε οτιδήποτε πραγματικό και αληθινό προκύψει.

Η Ένωση είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των 4000 Πενταετών Πυροσβεστών.  
Έχουμε πάρει και επεξεργαστή όλες σας τις προτάσεις και επισημάνσεις σας όλων αυτό τον καιρό. Σας καλούμε να είστε όλοι σε επαγρύπνηση  ούτως ώστε όλοι μαζί  να επικροτήσουμε ή να απορρίψουμε οποιοδήποτε θέμα θα αφορά τον κλάδο μας .

Συνάδελφοι να ακούτε και να διαβάζετε τα πάντα που αφορούν τον κλάδο μας. Θα  πρέπει όμως να επεξεργάζεστε με προσοχή αν όλα τα γραφόμενα είναι αληθή  ώστε να μπορέσετε να διαμορφώσετε μια αντικειμενική και ασφαλή άποψη επί των θεμάτων που μας απασχολούν.

ΉΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΥΣΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868

ΠΗΓΗ: ΕΠΠΥΕ