Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Τις ΠΟΣΠΥΔ προς τον Βουλευτή κ Καράογλου

Αξιότιμε κ. Καράογλου,
Λάβαμε γνώση της πρόσφατης ερώτησης που καταθέσατε στο Κοινοβούλιο και οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε μερικά πράγματα τα οποία αγνοείτε ή ξεχνάτε επιλεκτικά:
Θυμάστε τις δεσμεύσεις Παυλόπουλου και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής σας την περίοδο 2004-2009 για μονιμοποίησή μας που ποτέ δεν υλοποιήσατε;
Που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια, κρυμμένος;
Το συγκεκριμένο νομοθέτημα ήρθε στην Βουλή και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα καθώς και τη Ν.Δ. και τον εισηγητή τον κ. Νάκο. Ομοίως συμφώνησε και ο Γ.Γ. της Ν.Δ. κ. Λυκουρέντζος σε συνάντηση με την ΠΟΣΠΥΔ εκείνες τις ημέρες.
Θυμάστε τις προσλήψεις επί Ν.Δ. το 2006-2007 με τα SMS και τις προφορικές συνεντεύξεις; Δεν σας είδαμε να αντιδράτε τότε κ. Βουλευτά. Γιατί άραγε; Λόγω κομματικής γραμμής;
Αναφέρεστε επιλεκτικά σε αποσπάσματα ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΥΔ γιατί δεν αναφέρεστε και στα υπόλοιπα γραφόμενα κ. Βουλευτά; Γιατί αυτά σας υποδείξανε διάφοροι και διάφορες συνάδελφοι; Τουλάχιστον ας αλλάζατε τα γραφόμενά σας γιατί είναι εμφανείς οι υποδείξεις και η μονόπλευρη πλευρά που σας έχει γίνει ενημέρωση. Αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις μας κ. Καράογλου ότι στον διαγωνισμό αυτόν υπάρχουν πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων στο διαδίκτυο κ.λ.π. Στην πρόσληψη το 2007 επί Ν.Δ. για την πρόσληψη 1.600 ατόμων τότε καμία ανάρτηση και γνώση δεν έλαβε ποτέ κανείς. Ούτε πίνακες, ούτε internet, ούτε διαβουλεύσεις, ούτε τίποτα, το γνωρίζετε;

Για τους 2.000 που μένουν εκτός ρύθμισης, ποια η θέση σας κ. Καράογλου;
Δεσμεύσεις δεν βλέπουμε και δεν ακούμε από το κόμμα σας.

Τι θα κάνετε; Πάρτε θέση.

Αυτοί οι συνάδελφοι, πιθανόν και εκπρόσωποι Σωματείου της περιοχής που σας επέδειξαν τα παραπάνω σας γνωστοποίησαν ότι συντριπτική πλειοψηφία είναι εντός ρύθμισης;
* Η σωρεία παραπόνων που αναφέρεστε είναι για τα 9 πλαστά σε 27.000 αιτήσεις;
Τέλος αναφέρετε σχετικά «με την οργή και αγανάκτηση των υποψηφίων. Ο εμπαιγμός που δέχονται από το Υπουργείο» δεν το εννοείτε γιατί για τους 3.400 δεν έχει ισχύσει αυτό συνεπώς μιλάτε για τους 1.000 επιλαχόντες. Κύριε Βουλευτά, συμφωνείτε να απορροφηθούν σε βάθος 3ετίας και οι 1.000 επιλαχόντες; Δεν είδαμε να ζητάτε κάτι τέτοιο, γιατί άραγε; Να θυμίσουμε κ. Βουλευτά ότι αρχικά αρκετοί Βουλευτές ειδικά από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θέλανε να υλοποιηθεί η ρύθμιση.
* Μήπως είστε από αυτούς;
* Μήπως στεναχωρηθήκατε που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε κάτι που δεν κάνατε εσείς τόσα χρόνια;
Σχετικά με τα διπλώματα αν είχατε εκφράσει και εσείς και οι συνάδελφοί σας όπως και η ΠΟΣΠΥΔ τις διαφωνίες σας τότε θα είχε διορθωθεί.
Τώρα τι θέλετε να ακυρωθεί η προκήρυξη;
Να πάει πίσω για να πάμε σε εκλογές;
Να ξαναελεγχθούν τα χαρτιά ώστε να μην προχωρήσει η προκήρυξη και να την βγάλει η Ν.Δ.; Το Υπουργείο σχετικά με αυτό το θέμα δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι σχετικές αυτεπάγγελτες ενέργειες. Ρωτήστε, διασταυρώστε και ελέγξτε κ. Βουλευτά πριν εκτεθείτε.

Θα δεχόμασταν καλοπροαίρετα ότι ζητάτε με την ερώτησή σας προς το Υπουργείο αν είχατε συμμετάσχει και συμβάλει στη διαμόρφωση του Ν.3839 ώστε να είχαν διορθωθεί τυχόν λάθη, πράγμα το οποίο δεν πράξατε.
Πέραν αυτών και το συγκεκριμένο νομοθέτημα ήταν στη διαβούλευση αρκετό καιρό,
Δεν σας είδαμε όταν ήρθε στην Επιτροπή στη Βουλή ,
Δεν σας είδαμε όταν ήρθε στην ολομέλεια επί των Άρθρων ,
Δεν σας είδαμε όταν ήρθε και επί του συνόλου; Τότε θέλαμε την βοήθειά σας και όλων, μα δεν την είχαμε κ. Βουλευτά.

Κύριε Βουλευτά σας παραπλάνησαν, οι πολλές «κωλοτούμπες» βλάπτουν.
Καλή σας ημέρα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΠΥΔ