Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση μελών ΠΟΣΠΥΔ σχετικά με την πορεία της προκύρηξης - 16/1/2012


Σχετικά με την πρόσληψη της 5ετίας, σε πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με πολιτική και φυσική ηγεσία, μας διευκρίνισαν τα παρακάτω:
  1. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες σχετικά με τους πολίτες και αναμένουμε σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  2. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί η πρόσληψη μέχρι 25 Ιανουαρίου διαφορετικά θα πάμε για αρχές Φεβρουαρίου.
  3. Έχει γίνει εισήγηση προς τον Αρχηγό του Π.Σ. κ. Παναγιώτη Μπονάτσο για αυτεπάγγελτη διαδικασία των ποινικών, των Ι, των τίτλων σπουδών και των διπλωμάτων. Καλά είναι να ελεγχθούν και οι εισαγόμενοι τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, βεβαιώσεις εθελοντικών καθώς και πτυχίων ξένων γλωσσών αν θέλουμε να είμαστε σωστοί. Στους διαγωνισμούς στο παρελθόν για μόνιμο προσωπικό γινόταν αυτεπάγγελτη για Ι, ποινικά, τίτλους σπουδών. Η δική μας προκήρυξη προβλέπει για Ι και ποινικά.
  4. Τελικά ΔΕΝ έχει όμως υλοποιηθεί καθότι:
    • Πρέπει να υπάρχει πρόσληψη για να γίνει αναζήτηση καθότι λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να γίνει.
    • Πάντα σε όλες τις προκηρύξεις η αυτεπάγγελτη διαδικασία γίνεται μετά την πρόσληψη.
Από τους 4.507 επιτυχόντες και επιλαχόντες υπάρχουν:
  • 718 συνάδελφοι με Δημοτικό προ 1980,
  • 1.090 συνάδελφοι Γυμνασίου και
  • 2.699 συνάδελφοι Λυκείου.
Να τονίσουμε ότι όπως μας είπε ο Υφυπουργός κ. Όθωνας ήταν επιλογή της ηγεσίας να υπάρχει ανάρτηση πινάκων κ.λ.π.ώστε να είναι διαυγείς όλες οι διαδικασίες και όχι όπως παλαιότερη προκήρυξη μονίμου προσωπικού στο Π.Σ. όπου για να δει καποιος αν πέρασε το έβλεπες μόνο για τον εαυτό σου και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που είχες χωρίς λίστες, αναρτήσεις κ.λ.π.
Τα γράφουμε γιατί ξεχνάμε συνάδελφοι.
Το Υπουργείο και η ΠΟΣΠΥΔ είναι κάθετοι σε αυτό, να ελεγχθούν τα έγγραφα και να υπάρχει διαύγεια.
  • Γι’ αυτό όποιοι και αν έχουν προχωρήσει σε «μαμουνιές» είτε πολίτες είτε συμβασιούχοι ας το προσέξουν γιατί θα υπάρξει και ποινική δίωξη και θα χάσουν και τη δουλειά τους που είχαν μέχρι τώρα.
  • Κατανοούμε την αγωνία των συναδέλφων επιλαχόντων.
  • Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι χρειάζεται πάντα κάποιος χρόνος για να υλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν γίνονται άμεσα….λίγο υπομονή.
Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η ΠΟΣΠΥΔ είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους. Ας φροντίσουν και οι συνάδελφοι να είναι δίπλα στην ΠΟΣΠΥΔ γιατί οι αγώνες δεν γίνονται με λόγια αλλά με πράξεις - έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Περί παραίτησης δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο συνεπώς την ημέρα υπογραφής πρόσληψης θα ξεκαθαριστεί ποιοι θα πιάσουν δουλειά και ποιοι δεν θα έρθουν!! Και τότε θα γίνει και η αναζήτηση, υπομονή συνάδελφοι.
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την ΕΑΠΣ και δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και από τις δύο πλευρές.
Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον είναι δύσκολο και αβέβαιο για όλους μας γεγονός που επιβάλει αγωνιστικότητα και ενότητα των εργαζομένων από όλους τους εργασιακούς χώρους.
Επειδή υπήρχε ανησυχία από τους συναδέλφους για την προκήρυξη στις 14/01 υπήρξε και νέα επικοινωνία με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Όθωνα ο οποίος μας είπε πως όλα προχωρούν κανονικά.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΠΥΔ