Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

<< Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών από την ΕΠΠΥΕ >>


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 199

Λάρισα  16     Μαΐου     




Θέμα : << Ενημέρωση  Πενταετών Πυροσβεστών  >>

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε ότι αφορά την εκλογή δυο αιρετών εκπροσώπων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων ο συνδυασμός που κατέβασε η Ένωση μας πήρε 509 έγκυρα ψηφοδέλτια τα οποία δεν ήταν αρκετά για να εκλέξουμε έναν εκπρόσωπο. Για την Ιστορία και μόνο θα σας αναφέρουμε πως περίπου 300 συνάδελφοι δεν πήγαν καν να ψηφίσουν. Άλλοι 150 περίπου έριξαν λευκό θέλοντας να δηλώσουν την ουδετερότητα τους αλλά το λευκό λειτουργεί πάντα υπέρ του πρώτου. Αλλά 150 εκ των οποίων και αρκετά δικά μας ήταν άκυρα είτε από λάθος είτε εσκεμμένα. Δεν σας κρύβουμε πως στην σκέψη μας υπήρχε η πρόθεση για “προβατοποίηση” του ψηφοδελτίου μας βάζοντας πολλά περισσότερα ονόματα σε αυτό ώστε να λειτουργήσει το ψήφισε με για να μην βρω στα αποτελέσματα μόνο το δικό μου. Δεν το κάναμε ίσως να ήταν και λάθος. Είναι σύνηθες να το κάνουν πολλές πολιτικές παρατάξεις σε εκλογές αλλά εμείς δεν είμαστε πολιτική παράταξη! Θεωρήσαμε πως για δυο που θα εκλέγονταν ήταν αρκετές 11 υποψηφιότητες, αν και σίγουρη για εμάς προς εκλογή έδειχνε η μια εκ των δυο και μας αρκούσε ώστε να τηρείτε και η διαφάνεια αλλά και η διασφάλιση όλων των εργαζομένων.
Εάν παίρναμε περίπου 150 ψηφοδέλτια θα είχαμε και εμείς έναν από τους δυο εκπροσώπους. Όπως γνωρίζετε συνάδελφοι τα μέλη μας είναι αρκετά περισσότερα για καλύψουν τουλάχιστο αυτή την διάφορα. Κάποιοι λοιπόν δεν πήγαν να ψηφίσουν κάποιοι έριξαν λευκό ή άκυρο και κάποιοι παρασύρθηκαν από την “προβατοποίηση”. Το προσεχές μέλλον θα δείξει αν έπραξαν σωστά ή λάθος.
Οι δυο συνάδελφοι που τελικά εκλέχτηκαν δεν εκλέχτηκαν για να κάνουν αυτοί τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις μας αλλά να επιβλέπουν την νομιμότητα που γίνονται αυτές και αυτό όπως σας είχαμε πει σε προηγούμενη ενημέρωση μας είναι όντως μια κατάκτηση των εργαζομένων. Συμπερασματικά θα σας πούμε για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση πως δεν πρόκειται κάνεις να μην μετατεθεί ο οποίος έχει όλα τα δικαιολογητικά. όπως και το αντίθετο εάν δεν τα έχει.
Η Ένωση μας έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να προστατέψει τα μέλη της κάνοντας χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος της ώστε κανείς συνάδελφος, ο οποίος έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μετάθεση, να μην απορριφτεί καθώς και όποιος παράνομος μετατεθεί να απορριφτεί.
Όσοι λοιπόν συνάδελφοι ετοιμάσουν τα χαρτιά τους είτε για μετάθεση είτε για απόσπαση και τα καταθέσουν στην υπηρεσία τους θα στείλουν και ακριβές αντίγραφα στην Ένωση μας ώστε μέσου της νομικού μας συμβούλου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να εξασφαλίσουν την μετάθεση τους 100%. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ( που δεν το πιστεύουμε ότι θα συμβεί ) υπάρξει μετάθεση ή απόσπαση μη νόμιμη σε βάρος άλλου συναδέλφου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας, όπως και αυτούς που έριξαν είτε άκυρο είτε λευκό. είτε για λόγους που αυτοί γνωρίζουν προτίμησαν να μην ψηφίσουν καθόλου, γιατί σε μια εκλογική διαδικασία που γίνετε για ένα πρωτόγνωρο όργανο υπάρχει πολλές φορές και αυτή η πλευρά του νομίσματος.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν οι συνάδελφοι σε όλες τις Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα που ήταν στις εφορευτικές επιτροπές και ιδιαίτερα σε αυτή του Αρχηγείου που σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος.
Για τα ακριβή νούμερα των εκλογών θα ενημερωθείτε από σχετική ενημέρωση που θα σταλεί στις Υπηρεσίες σας από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά ας αλλάξουμε σελίδα για να πάμε μπροστά.-

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868

Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868