Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

<< Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών από την ΕΠΠΥΕ >>


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 198



Λάρισα  14    Μαΐου  2014



Θέμα : << Ενημέρωση  Πενταετών Πυροσβεστών  >>
   


Στις 13 Μαΐου η Ένωση μας πραγματοποίησε συνάντηση με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος
Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας έγινε εποικοδομητική συζήτηση με γνώμονα την επίλυση τους .
Συμπερασματικά σας παραθέτουμε τα εξής :

  1. Το εκλογικό επίδομα ανέρχεται στα 185 ευρώ μεικτά ενώ καθαρά θα είναι περίπου τα 130 ευρώ. Η καταβολή του θα γίνει από την ενιαία αρχή πληρωμών την προσεχή παρασκευή. Άρα πέρα της επιφυλακής που υπάρχει την Κυριακή των εκλογών όλοι μέσα στις Υπηρεσίες μας .
  2. Μετά από αγώνες μηνών ξεβαλτώνει το ανθυγιεινό επίδομα όσων αφορά τουλάχιστο τους οδηγούς . Προσπάθεια μας είναι αυτό κατά το δυνατό να έχει υπογραφεί η σχετική διυπουργική πριν τις ευρωεκλογές με αστάθμητο παράγοντα το λογιστήριο του κράτους . Όπως σας έχουμε ξαναπεί η Συνδικαλιστική πίεση μαζί με την δικαστική αλλά και οι αιτιολογημένες συζητήσεις με τα συναρμόδια Υπουργία φέρνουν αποτελέσματα. Αναμένουμε.
  3. Προχώρα η τροποποίηση του Π.Δ. για τον ΚΕΥΠΣ.
  4. Προχώρα η τροποποίηση για τον κανονισμό μεταθέσεων Π.Δ. 170/96 με γνώμονα την εξασφάλιση των παρόντων θέσεων μας και κατά δεύτερο την σταδιακή επιστροφή όσων βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους
  5. Εγκρίθηκαν και περιμένουμε άμεσα την σχετική διαταγή για νύχτες – Αργίες – υπερωρίες οι οποίες θα είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά καθώς επίσης από 1 Ιουνίου το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί και από τους 1500 Συμβασιούχους συναδέλφους .
  6. Θα γίνει έλεγχος σε μέσα ατομικής προστασίας και ότι μπορεί θα κατανεμηθεί το συντομότερο δυνατό σε αναμονή του διαγωνισμού που τρέχει.
  7. Συζητήθηκε το θέμα για ποιο γρήγορη ένταξη στο μόνιμο προσωπικό λόγο Υπηρεσιακών αναγκών ώστε το Σώμα να ανταποκριθεί κατά το δυνατό καλύτερα στις ανάγκες του και ζητήθηκε να ξεκινήσει προσπάθεια τροπολογίας για προσωποπαγείς θέσεις για του συναδέλφους που δεν πληρούν τα κριτήρια.

Η Ένωση μας γνωρίζοντας την προεκλογική περίοδο που διανύουμε αναμένει απτές αποδείξεις και κλιμακώνει τον αγώνα της και δικαστικά αλλά και με κατάθεση προτάσεων προς την ηγεσία μας όπως και ανάδειξη των προβλημάτων μέσου των Μ.Μ.Ε.

Ζητάμε για μια ακόμη φορά την στήριξη όλων των Συναδέλφων στα προβλήματα μας .
Μόνο με την δικιά σας δύναμη μπορούμε να τα καταφέρουμε.!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868



Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868