Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Αγ.Στέφανο Δομοκού - Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Λαμία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή στον Αγ. Στέφανο Δομοκού.
Για αρκετές ώρες η επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποιούνταν μόνο με εναέρια μέσα και συγκεκριμένα με 5 αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται 11 οχήματα με 35 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα με 17 άνδρες και δυο υδροφόρες από τη Λαμία και το Δομοκό. Δύο σκαπτικά μηχανήματα άνοιξαν δρόμο μέσα στο δάσος προκειμένου να διευκολυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν το πύρινο μέτωπο. Για μια ώρα περίπου διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων, αφού τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα είχε σταματήσει στο σταθμό του Δομοκού και η αμαξοστοιχία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στο σταθμό Λιανοκλαδίου. Αυτή την ώρα τα δρομολόγια εκτελούνται και πάλι κανονικά.

Πηγή: lamiastar

 *** 11:45  - Σε εξέλιξη πυρκαγιά αυτήν την ώρα στην Λαμία σπεύδουν δυνάμεις από όλοι την περιοχή σε λίγο τα νεότερα.


***13:45 - Έκαψε 55 στρέμματα, αγροτοδασικής έκτασης...
Σκληρή μάχη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για αρκετές ώρες, ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:45΄ το πρωί στα νταμάρια, κοντά στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.
Η φωτιά έκανε στάχτη 40 στρέμματα δασικής και 15 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ενώ στο σημείο παραμένουν 7 οχήματα με 20 πυροσβέστες για να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι εναντίον τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση και να δημιουργηθεί νέο μέτωπο από το πουθενά.

Πηγη: lamiareport