Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπ.ΠτΠ - ΠΟΣΠΥΔ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ,
Γνωρίζουμε ότι 15 με 20 Ιουνίου τελειώνουν τα σχολεία 2ης ευκαιρίας και 20-30 θα δίδονται απολυτήριοι τίτλοι σπουδών.
Γνωρίζουμε ότι μόλις προκηρυχθεί η προκήρυξη θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για δημοσίευση στον τύπο κ.λ.π. Συνεπώς πρέπει να βγει η προκήρυξη το αργότερο μέχρι 5-10 Ιουνίου.
Επίσης ότι μας είχατε δηλώσει ότι στις 15/05 θα είχε βγει η προκήρυξη, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει.
Ξέρουμε ότι είχατε ζητήσει να υπογραφούν και το 6μηνο και η 5ετία μαζί από τους αρμόδιους Υπουργούς, ούτε αυτό όμως έχει γίνει καθότι ο φάκελος για το 6μηνο βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ ο φάκελος για την 5ετία βρίσκεται στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. περίπου 10 μέρες.
Έχουμε λάβει γνώση επίσης ότι η προκήρυξη είναι έτοιμη και μόλις υπάρξουν οι σχετικές υπογραφές θα βγει άμεσα. Στις 25/05 υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Γιάννη Ραγκούση με Βουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ στους οποίους ζητήσαμε και από τους συναδέλφους σας να μεσολαβήσουν να υπογραφεί ο φάκελος για την 5ετία. Η ενημέρωση που είχαμε από τους Βουλευτές μετά την σύσκεψη ήταν διαφοροποιημένες, γεγονός πλέον που μας ανησυχεί έντονα πλέον και δημιουργείται ήδη για τους συναδέλφους πλέον εργασιακή ανασφάλεια, ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση στο να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες ενόψει αντιπυρικής περιόδου που θα είναι και ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της αυξημένες βροχόπτωσεις και βλάστησης. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που είχαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, φαίνεται ακριβώς το αντίθετο. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά υπάρχει θέμα για την εξαίρεσή μας, των προσλήψεών μας του 1 προς 5 στο Δημόσιο, είτε λόγω της 5ης δόσης που πρέπει και αν δοθεί στα τέλη Ιουνίου, λόγω μη συναίνεσης κ.λ.π.;
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ.Υφυπουργέ, κατανοούμε την δύσκολη πολιτική, οικονομική, διεθνή συγκυρία που υπάρχει, πλην όμως οι διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και τις δικές σας, έπρεπε η προκήρυξη να έχει ήδη βγει.
Ζητάμε συνάντηση το συντομότερο δυνατό μαζί σας ώστε να μας ενημερώσετε τι θα πράξετε για εμάς μετά την συνάντηση μαζί σας και αν τελικά υπάρξει πρόβλημα με την προκήρυξη το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ θα προχωρήσει σε απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ευελπιστούμε και επιθυμούμε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να μην προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για συνάντηση μαζί σας.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ