Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Αντιπρόεδρου και ενός μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Στερεάς με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη στην Περιφερειακή σύσκεψη στην Λαμία για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Φώτο
(O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος των συμβασιούχων πυροσβεστών Στερεάς Δημήτρης Γιαννολόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. των συμβασιούχων πυροσβεστών Στερεάς Παναγιώτης Διαμαντής

Σε  συνάντηση του αντιπροέδρου των συμβασιούχων πυροσβεστών Στερεάς, Δημήτρη Γιαννολόπουλου,  και του μέλους του Δ.Σ., Παναγιώτη Διαμαντή,  με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, στην Περιφερειακή σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών το καλοκαίρι που πραγματοποιήθηκε στις 12/05/2011 στην Λαμία τέθηκε το ερώτημα αναφορικά με το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης.
Ο Αρχηγός μας ανακοίνωσε ότι περιμένει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να επιστρέψει από το εξωτερικό για να υπογράψει την ΚΥΑ και στη συνέχεια να δρομολογηθεί η έκδοση της προκήρυξης.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι από πλευράς αρχηγείου τα πάντα είναι έτοιμα και το μόνο που περιμένει είναι την ΚΥΑ από τον υπουργό. Τέθηκε, επιπλέον, το ζήτημα της εκπαίδευσης των επιτυχόντων, για τους οποίους προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από τις κατά τόπου Πυροσβεστικές Υπηρεσίες πρόγραμμα εκπαίδευσης 5-6 ωρών καθημερινά σε πρωινή βάση και θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στα αστικά συμβάντα, μεταξύ άλλων χρήση οξυγόνου, διασωστική σειράς, και άλλα.
Μας τόνισε, τέλος,  ότι είναι από την πρώτη στιγμή μαζί μας και το δείχνει έμπρακτα αναγνωρίζοντας την προσφορά μας. Αφού τον   ευχαρίστησα και προσωπικά, γιατί είναι ο μοναδικός αρχηγός που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε  συμπαραστάτη,   του ευχήθηκα καλή αντιπυρική χρονιά και με τη βοήθεια του θεού  να πάνε όλα καλά για μας.

Ένα νέο θεσμό εγκαινίασε με την παρουσία του στη Λαμία το απόγευμα της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, ο οποίος συντόνισε περιφερειακή σύσκεψη για τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την πρόληψη των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών το καλοκαίρι.
Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε ότι παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα, η χρηματοδότηση του πυροσβεστικού σώματος παρέμεινε ίδια με πέρυσι, δηλαδή στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε ότι δεν θα κλείσει κανένα πυροσβεστικό κλιμάκιο και το υπουργείο προχωρά κανονικά στην προκήρυξη  για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης   Τόνισε όμως σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι ειδικά φέτος θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος και θα κρατηθεί λογαριασμός για το που διατέθηκαν τα χρήματα. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματεάς Πολιτικής Προστασίας Θ. Μπούφης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στ. Στεφανίδης. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η παροχή βοήθειας από τις εθελοντικές οργανώσεις, το έργο των οποίων χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερης σημασίας στο τομέα της πρόληψης. Ο περιφερειάρχης Στερεάς  επεσήμανε τέλος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει και φέτος με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα τελευταία χρόνια, άρα οι εμπλεκόμενοι με αυτή γνωρίζουν πολύ καλά τα καθήκοντα τους και το τι πρέπει να κάνουν για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο Διαχειριστής