Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

<< ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΠΥΕ >>

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 580 



Λάρισα, 16 Μαρτίου 2017 



ΘΕΜΑ : << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ >>


Συνάδελφοι, τον τελευταίο καιρό τα γεγονότα που συμβαίνουν στο κλάδο των Πενταετών Πυροσβεστών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Εδώ και σχεδόν 5 χρόνια η Ένωσή μας δέχεται συνεχώς διάφορες κριτικές από Σωματεία μικρά ή μεγάλα που εκπροσωπούν Εποχικούς Πενταετείς Μονίμους ή και όλους μαζί . Συνεχίζουν να παραπληροφορούν και να αναστατώνουν χωρίς λόγο τους συναδέλφους με αποκορύφωμα την χθεσινή τους ενημέρωση, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τις άλλες… έγινε για μια ακόμα φορά από την καρέκλα!!! Για να το πούμε με ακρίβεια από τον καναπέ. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι το κονδύλι των 1.015.000 εκ. ευρώ για τα εκτός έδρας, προέρχεται από τον προϋπολογισμό που ήδη έχει καταγράφει και καταχωρηθεί στο προϋπολογισμό του Σώματος για το έτος 2017, όπως αυτός κατατέθηκε στην Βουλή τον Νοέμβριο του 2016. Το κονδύλι αυτό ήταν άλλωστε ενσωματωμένο ( οικονομική έκθεση του Οικονομικών ) στην τελευταία τροπολογία στην βουλή, αναφέρεται δε στο ποσό των 10.600.000 εκ. ευρώ που είναι για όλο το έτος 2017 για τους 2091 Πενταετείς Πυροσβέστες. Το κονδύλι που υπέγραψε την Δευτέρα ο κ. Χουλιαράκης ανέρχεται στο ποσό των 8.700.000 εκ. ευρώ, είναι μειωμένο από την αρχική μελέτη διότι είναι το ποσό το οποίο αντιστοιχεί για το υπόλοιπο του έτους 2017. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουν περάσει δυο μήνες και βλέπουμε… Για το πρώτο λοιπόν εξάμηνο του έτους 2017 έχουν καταχωρηθεί αρχικά 4.000.000 εκ. ευρώ, τα υπόλοιπα θα καταχωρηθούν κατόπιν αιτήματος του Α.Π.Σ. στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, γιατί έτσι προβλέπεται από το μισθολόγιό μας και τον σχετικό νόμο που τον διέπει, ώστε οι 2.091 Πενταετείς Πυροσβέστες, να δουλέψουν όλα τα νυχτερινά και τις αργίες με τον ίδιο τρόπο, όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοί μας για το έτος 2017. Για το έτος 2.018 και μετά, το κονδύλι θα είναι ήδη ενταγμένο στον προϋπολογισμό του Σώματος και δεν θα ξανά μπερδευτούν οι καλοί μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Συνάδελφοι η όλη διαδικασία έχει και συνέχεια και μάλιστα μεγάλη και η προσπάθεια μας θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή. Όταν λοιπόν οι καλοί μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες βγάζουν μια ανακοίνωση… μην πανικοβάλλεστε… πάλι κάποιο λάθος θα έχουν κάνει σίγουρα!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του πενταετείς πυροσβέστες για την στήριξη που παρέχουν στην Ένωσή μας, σας δηλώνουμε πως δεν θα μπούμε άλλη φορά στην διαδικασία να διορθώνουμε λανθασμένες ανακοινώσεις του καναπέ… με απώτερο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την συνδικαλιστική τους ύπαρξη.