Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Ενημέρωση μελών από την ΕΠΠΥΕ»

 
ΛΑΡΙΣΑ 13 Ιουλίου 2016

Aρ. Πρωτ. 517
 
 


Θέμα: «Ενημέρωση μελών»
 
 

 

Προς: «Πενταετείς Πυροσβέστες»
 
Κοιν:   1) Αν. Υπουργό Εσωτερικών &Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκα 

2) Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Καπάκη 

3) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Ι. Καρατζιά           

Συνάδελφοι ο τρόπος υπολογισμού των εκτός έδρας έχει αλλάξει καθώς και το δικαιούμενο ποσό των εκτός έδρας αποζημίωσης έχει αυξηθεί. Υπάρχουν  καταγγελίες συναδέλφων ότι  στις υπηρεσίες, τους προσάπτουν δικαιολογίες του τύπου ότι «λόγω ελλείψεις πιστώσεων αντί για  εκτός έδρας θα δοθούν ρεπό», δεν «υπάρχουν χρήματα και δεν θα αποζημιωθείτε» και άλλες τέτοιες ανακρίβειες.
 
Συνάδελφοι ζητούμε από εσάς να κρατάτε αρχείο με τα εκτός έδρας που πηγαίνετε, ημερομηνία - πρωτόκολλο της ΔΥ και φωτοτυπία αυτής που καταθέτεται στην υπηρεσία.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε πως δεν έχουν πιστωθεί τα εκτός έδρας στους λογαριασμούς σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ένωση μάς για να προβούμε στις νόμιμες καταγγελίες.

Βάση του προϋπολογισμού του σώματος υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός για τους μονίμους, ξεχωριστός προϋπολογισμός για τους πενταετείς καθώς και ξεχωριστός για τους εποχικούς. Κάποιοι προσπαθούν να βάλουν σε κόντρα τις τρεις κατηγορίες προσωπικού. Μην ξεχνάτε ότι ο μισός προϋπολογισμός των εκτός έδρας των πενταετών πυροσβεστών κάθε χρόνο επιστρέφει στο κράτος. 

Όλοι οι συνάδελφοι σε  όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν τον σκληρό αγώνα απέναντι στις εκατοντάδες πυρκαγιές που ξεσπούν κάθε μέρα, πιστεύουμε  ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα λυθεί το ζήτημα έτσι ώστε  να γίνει η απρόσκοπτη καταβολή των αποζημιώσεων των εκτός έδρας προς όλους τους συναδέλφους.